::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN SEÇER'DEN DİKKAT ÇEKİCİ “RÖVANŞ” UYARISI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye'de yaşanan mali krizin yerel yönetimlere etkilerini ve gündemden bir türlü düşmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini değerlendirdi
BAŞKAN SEÇER'DEN DİKKAT ÇEKİCİ “RÖVANŞ” UYARISI
Haber Giriş:
02 Ağustos 2019 Cuma 09:20

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye’de yaşanan mali krizin yerel yönetimlere etkilerini ve gündemden bir türlü düşmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini değerlendirdi.

Seçer, “Eğer iktidar bizlerden bir rövanş alma anlayışıyla yerel yönetimleri idare etmeye çalışırsa bu büyük bir hata olur. Bizim gelirlerimiz kesilir ya da yaptığımız işlerde, icraatlarda bazı engeller çıkarılırsa, bunlar bize zarar verir gibi görünür ama aslında yönettiğimiz kente ve vatandaşa zarar verir” dedi.

Şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile göreve geldiği günden bu yana kentin dinamikleri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, STK’lar, dernekler ve odalar ile sık sık bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, son olarak DİSK Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk ve danışmanı Nurettin Aslan’ı makamında ağırladı.

23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonrasında gündemden bir türlü düşmeyen seçim tartışmalarıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Başkan Seçer, konuyla ilgili olarak iktidarın kendilerinden rövanş almaya kalkışması durumunda bunun vatandaşa zarar vereceğini söyledi. Seçer, şunları şöyle devam etti:

“Seçim bitti ama seçimin tartışması hala devam ediyor. Bu iyi bir durum değildir. Seçim bitmiştir. Türkiye’de bu gereksiz tartışmalar bitmeli. Eğer iktidar bizlerden bir rövanş alma anlayışıyla yerel yönetimleri idare etmeye çalışırsa, bu büyük bir hata olur. Bizim gelirlerimiz kesilir ya da yaptığımız işlerde, icraatlarda bazı engeller çıkarılırsa, bunlar bize zarar verir gibi görünür ama aslında yönettiğimiz kente ve vatandaşa zarar verir. O yüzden seçimin psikolojisinden kurtulmak lazım. Türkiye’nin süratle olması gereken düzene dönmesi lazım. Demokratik bir refleksle, herkes yasalar ve yetkileri çerçevesinde hareket etmek zorundadır. O zaman bir sorun yaşanmaz”

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google