::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN SEÇER'DEN HUKUKSUZLUĞA GEÇİT YOK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ana arter ve refüjler ağırlıkta olmak üzere aydınlatma direklerine gelişigüzel asılan ilan ve reklam materyallerinin, yönetmelik çiğnenerek kent genelinde kullanıldığını belirledi
BAŞKAN SEÇER'DEN HUKUKSUZLUĞA GEÇİT YOK
Haber Giriş:
03 Eylül 2019 Salı 09:18

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ana arter ve refüjler ağırlıkta olmak üzere aydınlatma direklerine gelişigüzel asılan ilan ve reklam materyallerinin, yönetmelik çiğnenerek kent genelinde kullanıldığını belirledi.

Elektrik dağıtım şirketi ve ilgili firmaların, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İlan ve Reklam Uygulama Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesi 8’inci bendinde yer alan “Ortak kamu kullanım alanlarında bulunan elektrik direkleri reklam alanı olarak kullanılamaz” kararını tanımadan, aralarında imzaladıkları sözleşme ile neredeyse her elektrik direğine ilan ve reklam afişleri astıkları belirlendi.

24 bin 959 aydınlatma diğeri için sözleşme yaptılar

Yapılan tespitin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi 1’inci Hukuk Müşavirliği tarafından başlatılan soruşturma ve inceleme neticesinde, ilanların yönetmeliğe aykırı şekilde kent genelinde 24 bin 959 adet aydınlatma direğine asılması için elektrik dağıtım şirketi ve ilgili firmalar arasında sözleşme yapıldığı ortaya çıktı.

Yapılan incelemenin ardından uygulanan işlemlerin Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Mimari Estetik Komisyonu kararlarına ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Reklam Uygulama Yönetmeliği’nin hükümlerine açıkça aykırı olduğu belirtildi.

Aydınlatma direklerine asılan reklamlar toplanıyor

Hukuk ve yönetmeliğe aykırı olarak elektrik direklerine asılan ve kent estetiğinde çirkin bir görüntü oluşturan ilan ve reklam afişleri için, aydınlatma direklerinin ilan reklam ve tanıtım işlerini ihale eden elektrik dağıtım şirketine ve yüklenici firmalara ihtar gönderilerek, ortak kamu kullanım alanlarındaki elektrik direklerinde yer alan reklam materyallerinin derhal kaldırılması istendi.

7 gün içerisinde kaldırılmayan reklam afişleri için cezai hükümlerin uygulanacağı ve yapılan ihtara rağmen gereğinin yerine getirilmemesi halinde Büyükşehir Belediyesi tarafından bu materyallerin kaldırılarak, cezai ve hukuki işlemlere başlanacağı tebliğ edildi. 

Belirtilen süre içinde reklamların kaldırılmaması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aydınlatma direklerine asılan ilan reklam ve tanıtım materyallerini toplamaya başladı.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google