::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Seçer ‘e sevgi çemberi

Tarsus'ta düzenlenen “Güneş Çocuk Şenliği” ne katılan ve miniklerin oluşturduğu “Sevgi Çemberi”nin ortasına geçen Başkan Seçer, çocuklar tarafından, “En Büyük Başkan Bizim Başkan”, “Her Şey Çok Güzel Olacak” sloganları ile alkışlandı
Başkan Seçer ‘e sevgi çemberi
Haber Giriş:
02 Temmuz 2019 Salı 08:31

Tarsus’ta düzenlenen “Güneş Çocuk Şenliği” ne katılan ve  miniklerin oluşturduğu “Sevgi Çemberi”nin ortasına geçen Başkan Seçer, çocuklar tarafından, “En Büyük Başkan Bizim Başkan”, “Her Şey Çok Güzel Olacak” sloganları ile alkışlandı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, özel eğitim alan çocuklar için engelleri kaldırdı. “Güneş Çocuk Şenliği” kapsamında, doğayla iç içe bir ortamda, çam ağaçlarının arasında ve Berdan Nehri’nin kenarında kurulan Survivor Parkuru’nda, bu kez özel eğitim alan çocuklar, hem temiz havanın keyfini çıkardı, hem de birbirleri ile kıyasıya yarışma imkânı buldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de çocuklar ile bir araya geldi.

Başkan Seçer, gelecek dönemde çocuklara yönelik farklı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Genelde dar gelirli ve özellikle engelli çocukları olan yurttaşlarımıza hitap edecek etkinlikler yapmak istiyoruz. Çünkü onlar çocuklarını bu tarz etkinliklere götürmekte zorlanıyorlar. Mersin’in bütün bölgelerine bunu yaygınlaştıracağız. Küçük melekler burada çok mutlular. Bizler de mutlu oluyoruz” dedi. 

Şenlikte doyasıya eğlenen çocukların mutluluğu görülmeye değerdi

Yüzlerce çocuğu Tarsus Gençlik Kampı’nda bir araya getiren Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu, hiçbir fiziksel engelin bir araya gelerek eğlenceli vakit geçirmeye mani olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Çocukları doğa, temiz hava ve su ile buluşturan “Güneş Çocuk Şenliği” ile minikler eğlence dolu bir gün geçirdi. Her yaş grubundan çocuğun yarıştığı Survivor Parkuru’nda da küçükler gönüllerince eğlenirken, özel durumu bulunan çocuklar, zorlu parkurda görevlilerin yardımları ile yarıştı.

Gençlik Kampı’nda aileleri ve yaşıtları ile keyifli bir gün geçiren çocuklar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’i de büyük bir mutlulukla karşıladı. Özel eğitim alan çocukların da yarıştığı ve birbirleri ile kaynaşma fırsatı bulduğu şenlikte, Başkan Seçer, Survivor Parkuru’nda mücadele edenleri izleyerek, çocuklar ile bir araya gelip bol bol fotoğraf çektirdi. Minikler de Başkan Seçer’in etrafını sararak, kendisini bir dakika yalnız bırakmadı. Dolu dolu geçen etkinlikte, Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, çocukların heyecanına ortak olarak, onlarla birlikte keyifli zaman geçirdi.

Minikler zorlu parkurda kıyasıya yarıştı

Geçtiğimiz hafta, Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı personellerinin çocukları için kurulan parkur, bu kez de özel eğitim alan minikleri ağırladı. Sıcak havaya rağmen hem serinleten hem de hafta sonunu eğlenceli geçirmelerine olanak sunan etkinlik ailelerden ve çocuklardan tam not aldı.

Televizyon ekranlarındaki Survivor parkurunu aratmayacak şekilde hazırlanan kamp alanında çocuklar, görevlinin düdüğü çalması ile yarışmaya başladı. Çocuklar ilk olarak toprak dolu kova merdivenin üzerinden koşarak geçti. Ardından su dolu minik havuzda zıplayan küçükler, sürünerek tünele girdi. Tüneli çıkar çıkmaz sürünerek üstü file ile kaplı çamurdan geçen çocuklar, halatlar yardımı ile toprak yokuşu tırmandı. Ardından kaydıraktan kayan minikler suya atlayıp, tekrar halatlara tutunarak yokuş tırmandı. Etabın tamamlanmasının ardından bayrak direğini ilk kapan çocuk, yarışmanın galibi oldu.

 

Katıldığı her platformda kadınlara, çocuklara ve dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık uygulayacağını, hayata geçirdiği projeler ile onların yanında olacağını belirten Başkan Seçer, “Çok mutluyum. Bu kadar çocuğu bir arada görüyorum. Hepsi melek gibi ve hepsi birbirinden güzel. Güzel vakit geçiriyorlar. Bu sıcak havada, burada serinliyorlar, eğleniyorlar” dedi.

Bu tip etkinliklerin artarak devam edeceğini dile getiren Seçer, “Tarsus’ta böyle bir imkânımız var. Gençlik Kampımız alan olarak son derece uygun. Burada çok farklı etkinlikler yapmak, buraya yenilikler getirmek istiyoruz. Tabi burada genelde dar gelirli ve özellikle engelli çocukları olan yurttaşlarımıza hitap edecek etkinlikler yapmak istiyoruz. Çünkü onlar çocuklarını bu tarz etkinliklere götürmekte zorlanıyorlar. Bu tarz etkinliklerle vakit geçirmek için ortam bulamıyorlar. Hem maddi durumları buna imkân sağlamıyor, hem de böyle tesisler ve organizasyonlar bulamıyorlar. Biz Belediye olarak bunları sağlamak durumundayız. Mersin’in bütün bölgelerine bunu yaygınlaştıracağız. Küçük melekler burada çok da mutlular. Bizler de mutlu oluyoruz. Önümüzdeki günlerde çok daha farklı etkinliklerde yine bir arada olacağız” dedi. 

Etkinlikte çocuklar, Tarsus Hayvan Parkı’ndan alana getirilen koyun ve eşek gibi hayvanlarla da vakit geçirdiler. Hayvanların etrafından ayrılmayan minikler, hem onları besledi, hem de fotoğraf çektirdi.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Grubu da “Kıvılcımların Dansı” gösterisini sergiledi ve etkinliğe gelen diğer çocuklarla hep birlikte dans etmenin keyfine vardı. Minikler ayrıca etkinlik kapsamında boyama yapıp, resim çizdi.

Etkinlik kapsamında ayrıca ev hanımları da hünerlerini sergilerken, evlerinde yaptıkları yöresel lezzetleri satma imkânı buldu. Evlerinin geçimine katkı sağlamak için kazanç elde etmeye çalışan kadınlara imkan sunan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu sayesinde, sıkmadan poğaçaya, börekten tatlıya kadar bütün lezzetler, satışa sunuldu. Yaptığı etkinliklerde, kadınlara gelir kapısı açmayı da ihmal etmeyen Büyükşehir Belediyesi ile kadınların kendilerine mali kaynak yaratmalarına da imkân tanındı.

Şenliğe katılan çocuklardan Zehra Karaduman, Merve Man ve Muhammet Ermaya, etkinlik sayesinde çok eğlendiklerini ve bu tarz etkinliklerin devamının gelmesini dilediklerini belirterek, şenliğin mimarı olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google