::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN SEÇER, KARACAİLYAS MAHALLESİ'NDEKİ YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Akdeniz İlçesi Karacailyas Mahallesi'nde yapımı devam eden yağmur suyu hattı çalışmalarını yerinde inceledi
BAŞKAN SEÇER, KARACAİLYAS MAHALLESİ'NDEKİ YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
Haber Giriş:
01 Haziran 2020 Pazartesi 08:41

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Akdeniz İlçesi Karacailyas Mahallesi’nde yapımı devam eden yağmur suyu hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç’tan bilgi alan Başkan Seçer, çalışanlara da kolaylıklar diledi. Seçer, mahallede yapımı devam eden yağmur suyu hattının önemli bir proje olduğundan söz ederek, “Yoğun yağmurların olduğu yıllarda bu bölgede önemli taşkınlar oluyordu. Burada iş yerlerini, özellikle hububat, bakliyat depolarını sular basıyordu ve zararlara neden oluyordu. Yaptığımız Karacailyas Yağmur Suyu Drenaj Hattı ile bütün bu problemleri çözeceğiz” dedi. Seçer, pandemi sürecinin atlatılması ve hayatın normalleşmesi ile beraber çok önemli yatırımları olacağını vurguladı.

Proje tamamlandığında Karacailyas Mahallesi’nin yağmur suyu sorunu çözüme kavuşacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e inceleme sırasında MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ile Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları eşlik etti. İncelemede baretini takıp, yeleğini giyen Başkan Seçer, bir de beton pompası kullanarak, çalışmalara yardımcı oldu. 

Yaklaşık 8 milyon TL’lik sözleşme bedeli ile hayata geçirilen “Karacailyas Mahallesi Yağmur Suyu Hattı Yapım İşi” kapsamında toplam 3 bin 587 metre uzunluğunda drenaj hattı döşeniyor. 1 Nisan 2020’de yapımına başlanan yağmur suyu hattı, 15 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. Çalışmaların bitmesiyle birlikte mahalledeki ana yol üzerindeki evlerin ve dükkanların yağmur suyundan olumsuz etkilenmesinin önüne geçilecek ve böylece yağmur suyu sorunu çözülmüş olacak.

“Yoğun yağmurların olduğu yıllarda, bu bölgede önemli taşkınlar oluyordu”

Başkan Seçer, Karacailyas Mahallesi’nde yapımı devam eden yağmur suyu hattı çalışmasının önemli bir proje olduğundan söz ederek, “Bu bölgede yaşayanlar bilir. Yoğun yağmurların olduğu yıllarda bu bölgede önemli taşkınlar oluyordu. Burada iş yerlerini, özellikle hububat, bakliyat depolarını sular basıyordu ve zararlara neden oluyordu. Karacailyas Yağmur Suyu Drenaj Hattı ile bütün bu problemleri çözeceğiz. Toplamda 3 bin 587 metre uzunluğunda bir proje. Bunun 1500 metresi de burada gördüğünüz inşaat çalışmasında olduğu gibi menfez şeklinde oluyor” dedi. Mersin genelinde MESKİ olarak hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projeleri tek tek anlatan Başkan Seçer, “Şu anda yaklaşık olarak 55 milyon liralık bir projeksiyonumuz hayata geçmiş durumda” dedi.

“Bu sorunları kökten çözmenin yolu yatırım yapmak, altyapı yapmak”

Mersin’in her zaman taşkın tehlikesi ile karşı karşıya kalabilecek bir kent olduğunu hatırlatan Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Mersin, coğrafya ve iklim olarak ani yağışların ve deniz eğiminin olduğu, çok kısa zaman aralıklarında birim alana çok önemli yağmur alan bir kentimiz. Dolayısıyla taşkın tehlikesi her zaman olabilen bir kent. Yıllar ve geçmişte yaşadıklarımız bunu bize gösterdi. Bu yaptığımız yatırımları çok önemsiyorum, çok önemli ve değerli çalışmalar. En son yine bu yıl kış mevsiminde yaşadığımız bazı olumsuzluklar oldu. Önemli tehlike atlattık. Yine Mersin sel sularına yenik düşebilirdi. Başta MESKİ ve Belediyemiz’in diğer kurumları, araçları, gereçleriyle Belediyemiz dışında Karayolları’ndan Devlet Su İşleri’ne kadar birçok kurumun işbirliği ile kazasız, belasız atlattık. Bunları kökten çözmemiz lazım. İşte bu sorunları kökten çözmenin yolu da yatırım yapmak, altyapı yapmak. Bunlar tabi ki büyük paralar. Göze görünmüyor, yerin altına gömülüyor ama bir kentin çağdaş, modern, yaşanılabilir bir kent olması için olması gereken yatırımlar”

“800 milyon liranın üzerinde bir yatırımımız söz konusu”

MESKİ olarak bugüne kadar önemli yatırımlara imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini vurgulayan Seçer, sözlerine şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz Meclis’te bazı yatırımları anlattım. Kısa, orta vadede ve hatta gelecek 1 yıl içerisindeki projeksiyonlarımızı anlatım. 800 milyon liranın üzerinde bir yatırımımız söz konusu. Bunlar Mersin için önemli rakamlar, önemli yatırımlar. Dönemsel bazı sıkıntılar yaşıyor olabiliriz. Yaşadığımız pandemi süreci elbette hesaplamadığımız süreçler. Ama bu sadece bizim başımıza gelen, hatta sadece bizim ülkemizde olan bir durum değil. Bırakın Mersin’i, tüm dünyada yaşanan bir süreç. Üretimin durması, ekonominin resesyona girmesi, daralması, bütün bunlar tabi ki belediyeleri de etkiliyor. Ne kadar üretirseniz, ne kadar ihracat yaparsanız, ne kadar Türkiye'nin cirosunu, yani Gayri Safi Milli Hasılası’nı artırırsanız, belediye olarak genel bütçe gelirlerinden o kadar vergi payı alıyorsunuz. Sizin hanenize para olarak yazıyor. Para demek, akılcı bir yönetimle yatırım demek. Bir kente yatırım yapmak demek. Vatandaşına hizmet etmek demek. Bu süreçte bu aksamaları yaşadık. Ama tabi iyi ve değerli yöneticiler bu kriz zamanlarında, zor süreçlerde ortaya çıkar. Biz hem MESKİ, hem Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak doğru zamanda, doğru mekanda, doğru mecrada, doğru kararlar alarak, bu süreci yönetebilecek bir ekibe sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda da kentin Belediye Başkanı olarak hemşehrilerim bizlere güvensinler. Allah’ın izniyle bu süreci hep beraber, onların da bize katkısıyla, Büyükşehir Meclisi’nin katkısıyla atlatacağız. Siyasetten, siyasi değerlendirmelerden uzak, dünya, ülke ve kent gerçeklerini göz önüne alarak, bizlere yardımcı olacağını umut ediyoruz. Pandemi sürecinin de atlatılması ile yani hayatın normalleşmesi ile beraber çok önemli yatırımlarımız olacak.”

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29