::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN SEÇER: LOZAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN İLK KİLOMETRE TAŞI

BAŞKAN SEÇER: LOZAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN İLK KİLOMETRE TAŞI
Haber Giriş:
26 Temmuz 2019 Cuma 09:44

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin kazanılmasında önemli bir zafer olan Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen Geleneksel Lozan Şöleni’ne katıldı.

Lozan’ın bir zafer olduğunu vurgulayan Seçer, “Tarihimizi unutmayalım. Şerefli ve onurlu tarihimizle gurur duyalım. Ama bugünün koşullarında oralara takılıp kalmadan, oraların yansıttığı ışıkla, önümüzü görerek yeni tarihler yazmamız lazım” dedi.

Yenişehir Kent Konseyi Alanı’nda gerçekleştirilen şölene, Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Avukat Adnan Gündoğdu, Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boya ve vatandaşlar katıldı.

“Lozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kilometre taşı”

Lozan Barış Antlaşması’nın önemine dikkat çeken Başkan Seçer, “Lozan Antlaşması’nı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk kilometre taşlarının döşendiği uzun müzakere sonucu elde edilmiş zafer olarak değerlendiriyorum. Lozan Antlaşması’na gelene kadar çok farklı ve çok değerli mücadeleler verildi. Bu toprakların özellikle o günkü koşullarda işgalcilerden kurtarılması, bir yandan da yeni kurulacak devletin altyapısının oluşturulması açısından her olay kendi günü, kendi tarihinde, mecrasında değerlendirilecek olursa son derece kıymetli olduğu daha iyi anlaşılır” dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google