::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN SEÇER, MUHTARLARLA BULUŞTU

BAŞKAN SEÇER, MUHTARLARLA BULUŞTU
Haber Giriş:
22 Ekim 2021 Cuma 09:09

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla dün gerçekleştirilen ikinci bölge toplantısının ardından Mersin merkezde de muhtarlarla bir araya geldi. Birçok ilçeden mahalle muhtarının katıldığı etkinlikte Başkan Seçer, her zaman muhtarlarla iş birliği içinde olduklarını vurgulayarak, “Hepimiz biriz, beraberiz. Bizi birlik, beraberlik, sevgi, saygı, yardımlaşma kurtaracak” dedi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçedeki hizmetlerini tek tek anlatan Başkan Seçer, “Emin olun anlattıklarım yaptıklarımızın, yapıyor olduklarımızın yarısı. Her yerde çalışıyoruz” diye konuştu.

“Hepimiz biriz, beraberiz”

Mersin merkez ilçeler ile Tarsus ve Çamlıyayla muhtarlarının katılımıyla Divan Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe; Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, ilçe belediye başkanları ve temsilcileri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları, muhtar derneklerinin temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Başkan Seçer, toplantıya her siyasi partiden ve her kesimden temsilcilerin katıldığını vurgulayarak, “Hepimiz biriz, beraberiz, hepimiz Türkiye’yiz diyoruz ya, işte buradayız” dedi. Zaman zaman Meclis toplantılarında gerginlikler yaşanabildiğine değinen Seçer, “Bu demek değildir ki biz birbirimize düşmanız, hasımız, kanlı bıçaklıyız. Olur mu böyle bir şey? Biz hepimiz kardeşiz, biz biriz, beraberiz, bizi birlik, beraberlik, sevgi, saygı, yardımlaşma kurtaracak” diye konuştu.

“Büyükşehir Belediyesi, çok hizmetler yapmış ve yapmaya devam ediyor”

Muhtarların tümünün kendisine rahatlıkla ulaşabildiğini dile getiren Başkan Seçer, “Bugün bir arada olduğumuz muhtarlar grubu, Mersin’in yaklaşık olarak %75-80 aralığında bir nüfusunu temsil ediyor. Ekonominin de kalbi. Mersin merkez, Tarsus ve Çamlıyayla” dedi. Göreve geleli 2,5 yıl olduğunu ve Mart 2020’de pandeminin patlak verdiğini ifade eden Seçer, “Bütün bu olumsuzluklara rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesi bütün imkansızlıkları, elindeki kıt kaynakları, en maksimum, en iyi şekilde değerlendirerek, çok hizmetler yapmış ve yapmaya devam ediyor” dedi.

İlçe ilçe hayata geçirdikleri hizmetleri tek tek anlatan Başkan Seçer, birkaç ay sonra Akdeniz ilçesinde yer alan Tevfik Sırrı Gür Otoparkı’nı bitireceklerini söyledi. Mezarlıklarla ilgili çalışmaların devam ettiğini, mahallelerde Toplum Merkezleri yaptıklarını dile getiren Seçer, kent merkezini canlandıracaklarını, belediyenin hizmet birimlerini taşıyacaklarını ve Kırmızı Lacivert İşhanı’nı yıkıp yerine Kent Meydanı oluşturmak istediklerini vurguladı. Eski kent merkezinde önemli çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Başkan Seçer, Karamancılar Konağı ve Gülnar Oteli’nin restorasyonunun başladığını söyledi. Kasaplar Çarşısı’nı kamulaştırdıklarını, Balık Pazarı’nı tamamen elden geçirdiklerini ifade eden Seçer, “İstiklal Caddesi'ni tek yön haline getiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde geniş bir toplantı yapıldı. Orada ilgililerle, esnafla, yetkililerle, odalarla, herkesle görüşüldü. Herkes mutabık, İstiklal Caddesi'ni bizden arzu edilen noktaya çok kısa süre içerisinde taşıyacağız” dedi.

Muhtarlık binaları konusunda birçok bölgeden talep olduğunu ifade eden Seçer, yapımı tamamlanan mahallelerin isimlerini tek tek saydı. Seçer, “Biz mülkiyet sorununu çözemiyoruz. Mülkiyet sorununu çözdüğümüz, ihtiyaç olan her alana muhtarlık binalarımızı süratle yapacağız” dedi.

“Kısa sürede Huzurkent’te Nakliyeciler Sitesi’ni, Tır Parkı’nı yapacağız”

Başkan Seçer, Nakliyeciler Sitesi ve Tır Parkı konusuna da değinerek, “Nakliyeciler Sitesi sorunu, Akdeniz Belediyesi’nin ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de katkılarıyla çözüm aşamasına girdi. Orada bir arazide imar değişikliği yaptık. Akdeniz Belediyesi de anlayış gösteriyor, şu anda süreç devam ediyor. Mersin Büyükşehir Meclis üyeleri de bu anlamda bizlere yardımcı oldular. Gerekli imar düzenlemeleri yapılıyor. Kısa sürede Huzurkent’te 94 dekar alanın çok az bir kısmı mezarlık olarak ayrılarak yaklaşık olarak 80-85 dekar arazi üzerine biz Nakliyeciler Sitesi’ni, Tır Parkı’nı yapacağız” diye konuştu.

“2022 yılı içerisinde hem Göçmen hem Kipa Katlı Kavşağı bitmiş olacak”

Başkan Seçer, yapımı tamamlanan, devam eden ve projelendirilen katlı kavşaklar, üst geçit, yol yapım ve asfaltlama çalışmaları, alt yapı çalışmaları, cadde ve grup yollarının yenilenmesi, hizmete açılan 4. Çevre Yolu gibi çalışmaları ve projeleri tek tek anlattı. 3. Çevre Yolu’nun da 4. Çevre Yolu’nun ölçülerinde yeniden yapılacağını duyuran Başkan Seçer, “20 Kasım’da MESKİ’nin deplase işleri biter bitmez Göçmen Katlı Kavşağı başlayacak. Belki yeni bir rekora imza atacağız. Hal Kavşağı projesi bitti ancak Kipa’yı yeni aldık, proje çalıştırıyoruz. Göçmen Kavşağı’ndan sonra Kipa’ya gireceğiz. 2022 yılı içerisinde hem Göçmen Kavşağı hem Kipa Katlı Kavşağı bitmiş olacak. Daha sonra Hal Kavşağı’nı gündemimize alacağız” dedi.

“34.4 kilometrelik raylı sistemleri Mersin halkına kazandırmak sözümüz olsun”

Metro projesine de değinen ve 3 Ocak’ta Mersin’de raylı sistemler döneminin başlatılacağını hatırlatan Başkan Seçer, “Mezitli eski belediye binası eski otogar arasında 13.4 kilometre yer altı metrosunun temelini inşallah hep beraber atacağız. 2. Etap, 3.Etap, şu anda proje verildi, çalışılıyor. 8.4 kilometre üniversite hattına tramvay, 3. Etap; Akdeniz ilçesinde girip Toroslar’dan çıkacak hemzemin 12.6 kilometre. Toplamda 3 etapta 34.4 kilometrelik raylı sistemleri Mersin halkına kazandırmak sözümüz olsun” diye konuştu.

2022’nin Ekim ayına kadar 100 yeni limon otobüs gelecek

Başkan Seçer, alımını gerçekleştirdikleri çevre dostu ve CNG’li 87 yeni otobüsün 73’ünün geldiğini, 14’ünün de yakın zamanda teslim alınacağını ifade ederek, “Teşekkür ediyoruz Meclisimize. Bir ödenek aktardık. 30’u Tarsus’a, 26’sı diğer kırsal mahallelere, 56 otobüs aldık. Geçtiğimiz hafta şirketten ihalesi bitti, sözleşme imzaladık. Nisan ayına kadar teslim edilecek. Bunlar 8 metrelik atak otobüsler dediğimiz, son derece modern donatılmış, dizel otobüsler. Diğerleri gibi doğal gaz değil çünkü onların o modeli yok. Nisan ayına kadar hizmete girecek. Meclisimize, Cumhurbaşkanlığımıza, Hazine Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz, onların da imzaları tamamlandı” ifadelerine yer verdi.

Seçer, 100 yeni limon otobüsün de 2022’nin Ekim ayına kadar Mersinlilerin hizmetine sunulacağını sözlerine ekleyerek, “Böylelikle de otobüs filomuzu Mersin’de tamamen yenilemiş olacağız. Artık genç bir filomuz olacak. 15, 20 yaşında, sürekli arıza yapan, kışın donan, yazın yanan otobüs devri geçiyor. İnsanların konforlu seyahat ettiği otobüs dönemini başlatıyoruz” dedi.

Emin olun anlattıklarım, yaptıklarımızın, yapıyor olduklarımızın yarısı”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin saymakla bitmediğini, ‘hizmet yapmıyor’ demenin kendisine haksızlık olacağını vurguladı. Sosyal hizmet projeleriyle insanların kalplerine dokunduklarını kaydeden Başkan Seçer, eğitimden sağlığa, tarımdan altyapıya, MESKİ’nin çalışmalarından spora kadar birçok alanda hayata geçirdikleri çalışmaları tek tek anlattı. Seçer, son olarak dağıtımları devam eden 64 bin aileyi kapsayacak ‘Un Dağıtımı Projesi’nden de bahsederek, “Emin olun anlattıklarım yaptıklarımızın, yapıyor olduklarımızın yarısı. Her yerde çalışıyoruz. Muhtarlarımız bizlerle beraber iş birliği halinde. Ben muhtarlarımızdan razıyım, ben Meclis üyelerinden razıyım. Bir Belediye Başkanı olarak başta Meclisimiz, muhtarlarımız ve kurumlarımız, ilçe belediyelerimiz ve diğer devlet kurumlarımız, ufak tefek problem yaşadıklarımız oluyor ama biz hepsinden razıyız. İnşallah onlar da bizden razıdır ve bu hizmet kervanı yoluna devam eder ve güzel işler de yapmaya devam ederiz” diye konuştu.

Başkan Seçer, Muhtarlara Teksin uygulamasını telefonlarına indirmeleri konusundaki çağrısını yineledi.

“Görevinizi çok iyi yapıyorsunuz. Daha da iyi yapacağınıza eminim”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Hepimize düşen görev bütün çalışmaların içinde olmak” dedi. Babasının da 25 yıllık muhtarlık geçmişi olduğunu anımsatan Gökçel, muhtarlara “Görevinizi çok iyi yapıyorsunuz. Daha da iyi yapacağınıza eminim” sözleriyle seslendi.

“İnşallah çok güzel hizmetleri birlikte yapacağız”

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, muhtarların kent yöneticilerinin gözü kulağı olduğunu vurgulayarak, “Eksik kaldığımız hizmetleri bize bildiriyorlar. Biz de onların vesilesi ile tamamlıyoruz. Muhtarlık müessesesini önemsiyoruz. İnşallah çok güzel hizmetleri birlikte yapacağız. Gerek Teksin uygulamasından gerekse de whatshapptan bize çok rahat ulaşabilirsiniz. Muhtarlar Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

“Muhtarlar, sorunların çözümünde en büyük yol arkadaşımız”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise “Geçen toplantıda Vahap Başkan dedi ki, ‘Hepimiz bir siyasi partiye dayanıyoruz. Muhtarlarsa gücünü tamamıyla kendi özgüvenleri ve o medeni cesaretlerinden alarak, halkın içerisindeki o birikimden alarak seçilip geliyorlar. Bizim de sorunların çözümünde en büyük yol arkadaşımız, omuzdaşlarımız oluyorlar” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mahmut Tat, muhtarlığın önemine dikkat çekerek, muhtarları önemsediklerini ve Meclis üyeleri olarak kendilerine düşen görevi her zaman yapmaya hazır olduklarını aktardı. 

“Çok güzel işler oluyor, bundan sonra da güzel işler olacak”

Toplantıda konuşan Çamlıyayla Muhtarlar Dernek Başkanı Fehmi Tanrıverdi, Tarsus Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Naci Güllü, Toroslar Muhtarlar Dernek Başkanı Cengiz Şahpaz, Mezitli Muhtarlar Dernek Başkanı Bülent Ballı, Mersin Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Ergün Ünlü, Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Turgay Benli ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Mersin Temsilcisi ve aynı zamanda Akdeniz Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Gülgen, Başkan Seçer’e düzenlenen organizasyondan dolayı teşekkür etti.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Mersin Temsilcisi ve aynı zamanda Akdeniz Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Gülgen ise yaptığı konuşmada, Teksin E-Muhtarım uygulamasına vurgu yaparak, “Çağın en iyi belediye başkanlığı döneminde hem teknolojide hem görselde olsun belediye başkanlarımızla çok rahat görüşebiliyoruz. Teksin’e girdiğiniz zaman sorunlar çözülmeye başlanıyor. Tabi bunun mimarı da yine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer. Kendisine teşekkür ediyorum. Teknolojiyi çok iyi kullanıyoruz. Çok güzel işler oluyor, bundan sonra da güzel işler olacak” dedi.

Konuşmaların ardından Değirmendere Mahalle Muhtarı Gıyasittin Kara, Başkan Seçer’e şalvar hediye etti. Bunun üzerine Başkan Seçer, “Muhtarımız dedi ki ‘küçükken giymişliğin var mı?’. Var tabi olmaz olur mu? Tarsuslu, Mersinli olup da şalvar giymeyen var mı? Şimdi bir de siyah yumurta topuk lazım buna, sivri burun ama. Bir de beyaz gömlek, bir de şapka lazım” dedi.

Yemek boyunca Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğu sahne aldı. Türkülerle renklenen programda Başkan Seçer, muhtarlarla birlikte halay çekti. Etkinliğin sonunda Başkan Seçer, tüm muhtarlarla fotoğraf çektirerek, hediyeler verdi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google