::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN SEÇER, TARSUS'TA ÖZEL BİR OKULUN AÇILIŞINA KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “ÇAĞDAŞ EĞİTİME YÖNELİK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIM”
BAŞKAN SEÇER, TARSUS'TA ÖZEL BİR OKULUN AÇILIŞINA KATILDI
Haber Giriş:
15 Haziran 2019 Cumartesi 16:02

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus’ta özel bir okulun açılış törenine katıldı. Seçer açılışta yaptığı konuşmasında, “Halkımızın bizden beklentisi olan çağdaş eğitime yönelik her türlü katkıyı Merin Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak vermeye de hazırım ve bu yolda önemli çalışmalar yapacağım” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1980 yılında temelleri atılan okulun önemli bir eğitim kurumu olduğundan söz ederek, “Bugün hem yeniden mevcut düzeni devralıp, daha geliştirilmiş bir şekilde eğitim hayatının devamına şahitlik edeceğiz, hem de bugün bu eğitim-öğretim yılında mezun olan çocuklarımızın bugününde beraber olacağız. Türk toplumu eğitimin ne kadar önemli olduğunun son derece bilincinde. Veliler dişinden tırnağından arttırıyor, yemiyor yediriyor, içmiyor içiriyor, kendi ihtiyaçlarını karşılamıyor, erteliyor ama çocuklarının eğitimine, öğretimine en güzel şekilde katkı vermeye çalışıyor” dedi.

Eğitimde öğretmenlerin önemine değinen Başkan Seçer, “Gelenekler süratle mutasyona uğruyor. Bizim Türk toplumunun geleneklerinde biz sokakta öğretmenizle karşılaştığımız zaman koştururduk. Karşı caddede ise gider elini öper, onun önünden kaçmazdık. İlkokuldan aklımda kalan anekdotlar, enstantaneler öğretmenlerimize dair, bayramlarda mutlaka evlerine gidip, ellerine öptüğümüz. Bizim gözümüzde ilahlaştırdığımız, kutsal değerlerdi o insanlar. Bugün bu noktalarda ülkemize hizmet edebiliyorsak, doğru bir insansak, değerli bir insansak, kâmil bir insansak, ülkemizi seven, ulusumuzu seven, insanlığı seven bir yaradılışa sahipsek ya da böyle uygulamalar içindeysek bizim o öğretmenlerimizden aldığımız eğitimden ve feyizden kaynaklanıyor. Mutlaka ailede, sokakta, mahallemizde aldığımız eğitim önelidir ama okulda aldığımız

Türkiye’nin bir eğitim sorunu olduğunu ve 8 yıl boyunca parlamentoda milletvekilliği görevini yerine getirirken, mevcut eğitim sistemini bugün olduğu gibi o günde eleştirdiğini ifade eden Seçer, “Bu 4+4+4 hakikaten içler acısı bir tabloydu o gün o parlamentodaki görüşmeler. Çok da uzun sürmüştü. Çok önemli mücadeleler olmuştu. Bunu çok önemsemiştik çünkü şunu söylemiştik. Mutlaka demokrasilerde bir iktidar gelir, bir iktidar gider ama o ülkede temel prensipler vardır. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti’ni istedikleri kadar sarsmaya çalışsınlar, Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti’dir. Tartışmasız. Bizim arzu ettiğimiz eğitim sistemi çağdaş bir eğitim sistemidir. Birilerinin önünde kuyruğa girip el öpmek için sıra bekleyenlerin en şaşalı döneminde biz ilkelerimizi, prensiplerimi ortaya koyduk, eğitimde bildiğimiz yolda yürüdük” diye belirtti.

İktidar partisine mensup bir bakan, bir yönetici veya bir milletvekili olmadığını fakat kentin seçilmiş belediye başkanı olduğunu ifade eden Seçer, “Benim partime bundan oy vermiş ya da vermemiş birçok yurttaşımın oyunu alarak belediye başkanı olmuş isem benden beklentileri yerine getirmem lazım. Onun için de halkımızın bizden beklentisi olan çağdaş eğitime yönelik her türlü katkıyı Merin Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak vermeye de hazırım ve bu yolda önemli çalışmalar yapacağım. Elbette ki sosyo- ekonomik olarak çok dalgalı bir memleket. Çok fakirin olduğu ama bunun yanında son derece gelirinin iyi olduğu ailelerin bulunduğu bir Mersin tablosu ile karşı karşıyayız. Bizim hedef kitlemiz özellikle yoksul öğrencilerin eğitimine yönelik, eğitim kurslarından, eğitim yardımlarına kadar, ayni desteklerden nakdi desteklere kadar birçok konuda bütçemizin elverdiği şekilde bütçemizi zorlayarak, halkın bu kaynaklarını yine halkımıza ve onların çocuklarının eğitimine katkı sunmanın bizim bakış açımız ve politikamız olduğunu bilmenizi arzu ediyorum” şeklinde konuştu.  

Seçer, haftasonunda YKS’ye girecek olan tüm öğrencilere de başarılara diledi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google