::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN SEÇER, ÜRDÜN'DE MERSİN'İ TEMSİL ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk yurtdışı ziyaretini Ürdün'e yaptı
BAŞKAN SEÇER, ÜRDÜN'DE MERSİN'İ TEMSİL ETTİ
Haber Giriş:
15 Temmuz 2019 Pazartesi 16:17

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk yurtdışı ziyaretini Ürdün’e yaptı. Başkan Seçer, yerel yönetimlerin ihtiyaçlarına cevap vermek ve tecrübelerini paylaşmalarına olanak sağlamak amacıyla çalışan ve kendisinin de eş başkanı olduğu UCLG-MEWA’nın kongresinde Mersin’i temsil etti. Kongrede Mersin Büyükşehir Belediyesi, UCLG-MEWA’nın 2019-2022 dönemi için Yönetim Kurulu üyesi ve Sosyal İçerme Komitesi Başkanı seçildi. Ayrıca Mersin UCLG dünya teşkilatında MEWA’yı temsil edecek delegasyonlar arasına da seçildi.

Eş Başkan olarak kongreye katılan Seçer, UCLG-MEWA Genel Kurulu’nu yönetti. Yönettiği oturumda açılış konuşması yapan Başkan Seçer, Mersin’i tanıtırken, Mersin ve Amman’ın özellikle son yıllarda yaşanan göç akınından etkilenen şehirler olmaları noktasında benzerlikler taşıdığını vurguladı.

Seçer’in yönettiği oturumda teşkilatın Yönetim Organları yapılandırılırken, aynı zamanda UCLG Dünya Teşkilatı’nda UCLG-MEWA’yı temsil etmesi düşünülen üyeler de belirlendi. Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2019-2022 dönemi için teşkilatın Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilirken, Sosyal İçerme Komitesi Başkanlığı’na da layık görüldü.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google