::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BAŞKAN TUNA; 114 İDDİALI PROJEYLE GELİYOR

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin'i geleceğe taşıyacak 114 projesini kamuoyuna tanıttı.
BAŞKAN TUNA; 114 İDDİALI PROJEYLE GELİYOR
Haber Giriş:
23 Mart 2019 Cumartesi 10:25

Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin’i geleceğe taşıyacak 114 projesini kamuoyuna tanıttı.

15 yıldır Belediye Başkanlığı yaptığı Toroslar’da kentsel değişimin ve dönüşümün mimarı olan Başkan Hamit Tuna şimdi de çevreden ulaşıma, alt yapıdan üretime ve istihdama, sağlıktan eğitime, sanat ve spora kadar birçok alanda Mersin’e değer katacak projeleriyle geliyor.

Başkan Tuna, Divan Otel’de düzenlendiği proje tanıtım toplantısını; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lüfti Elvan, Mersin Milletvekilleri, AK Parti ve MHP Teşkilat  Başkanları, Cumhur İttifakı İlçe Belediye Başkan Adayları, iş insanları, STK temsilcileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirdi.

Projelerini sinevizyon eşliğinde tek tek açıklayan Başkan Tuna, projelerinde yaşam standartlarını yükseltmenin yanı sıra çocukların, kadınların, yaşlıların, gençlerin, engellilerin ve toplumun her kesimini düşündüklerini kaydetti.

Toroslar Belediye Başkanlığı süresince ilçede önemli çalışmalara imza attıklarını ve bölgeyi cazibe merkezi haline getirdiklerine dikkat çeken Başkan Tuna, “2004 yılında Milletin teveccühü, Rabbimin takdiri ile Toroslar Belediye Başkanı olduk. O gün şöyle bir ifadem olmuştu: 'Bize 5 yıllık görev süresi açın, bu görevi sağlıklı ve sizin istediğiniz şekilde yaparsak hizmet yolumuzu devam ettirin. Yapamıyorsak da yolumuzu kapatın' demiştik. Toroslar insanı bizim bu ifadelerimize inandı ve güvendi ve bize en yakın siyasi partiye 10 bin oy fark atarak belediye başkanı yaptı. Biz de doğru planlama, zamanlama ve uygulama ile köy olarak aldığımız Toroslarımızı 21’inci yüzyıl şartlarına uygun bir hale getirdik. Toroslar’ı kendi kendine yetebilen bir kent yaptık. Kentin en hızlı gelişen ve büyüyen, herkesin ev kurduğu, ticaret yapmak için yoğun bir şekilde gelinen şekle dönüştürdük. Yoldan en iyi geçenler ardından gelenlere engel bırakmayanlardır. Toroslar’dan çıkarken Toroslar’a değer kattık. En çok arsası olan ve o arsaları da en çok değerlendiren bir belediye başkanı olduk. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda projelerimizi gerçekleştireceğiz. Cumhur İttifakı’nın ortak adayım.Mersin ilk defa böyle bir şansı yakaladı.6,5 aydır sahalardayız. İnsan biriktirmişiz. Seçimler demokrasinin düğünüdür. Ben siyasetimde ve adaylık noktasında hiçbir zaman karalama yapmadım. Sözümüz şereftir ve inşallah verdiğimiz bu sözleri hükümetimizin de desteğini alarak kısa, orta ve uzun vadede de yerine getireceğiz” dedi.

Başka Tuna daha sonra 14 ana başlıkta topladıkları ve 114 projeyle bezedikleri; kültür ve sanat, spor ve sağlıklı yaşam, sosyal hizmet ve yardım, eğitim, turizm ve tanıtım, kırsal kalkınma, tarım ve hayvancılık, istihdam, kent estetiği ve kentsel tasarım, kentsel alt yapı, imar ve şehircilik, rekreasyon projeleri, çevre ve enerji, ulaşım ve vizyon projelerini anlattı.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından söz alan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lüfti Elvan da Başkan Hamit Tuna’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğunda ayağı yere basan projeleriyle kente değer katacağına dikkat çekti.

Elvan; “Kent, o kentte yaşayan insanları yormamalı, evinde, iş yerinde kendisini huzur içerisinde hissetmeli.Kent yorucu kent olmamalı.Başkanımız Hamit Tuna, çevre düzenlemelerinden istihdam ve üretime yönelik çok önemli projelerini açıkladı. Bu projelerin her biri ayağı yere basan projeler ve he birinin Büyükşehir Belediyesi’nin rahatlıkla yapabileceği projeler. Ucu açık maliyeti belli olmayan projeler yok. O nedenle Hamit Tuna Bey’e teşekkür ediyorum. Hamit Tuna Bey gerçekten samimi, çalışkan bir dostumuz ve Mersin’imizi çok güzel projelerle buluşturacak” dedi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18