::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BELEDİYE, AŞIRI TUZ TÜKETMEMELERİ KONUSUNDA VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİYOR

Belediye Başkan yardımcısı Dr. Füsun Kaleli ile birlikte Halk Sağlığını korumaya yönelik çalışmalar kapsamında vatandaşların, aşrı tuz tüketimini azaltılmak amacıyla bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor
BELEDİYE, AŞIRI TUZ TÜKETMEMELERİ KONUSUNDA VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİYOR
Haber Giriş:
15 Kasım 2019 Cuma 13:47

Tarsus Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Gıda Güvenliği ve Halk Sağlığı yöneticiliğine bağlı ekipler Belediye Başkan yardımcısı  Dr. Füsun Kaleli ile birlikte Halk Sağlığını  korumaya yönelik çalışmalar kapsamında vatandaşların, aşrı tuz tüketimini azaltılmak amacıyla bilgilendirme çalışmalarına  devam ediyor.

Tuz’un fazla kullanılmasının çok ciddi rahatsızlıklara yol açacağını belirten Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Dünya Sağlık Örgütü; hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarını günde 5 gram olarak önermektedir’’  ifadesini kullandı.

Başkan Bozdoğan, ‘’Bugün Türkiye’de kişi başına  düşen günlük  tuz tüketiminin 18 gram olduğu biliniyor. Hiçbir genetik yatkınlığa dayanmayan ve sonradan kazanılan tuzlu yeme alışkanlığından kurtulmak, tuzun doğrudan ve dolaylı olarak neden olduğu hastalıklardan korunmak gerekiyor. Ekiplerimiz tarafından toplam 2 ay içerisinde 113 işletme gezilmiştir. İlçemiz genelinde lokanta, restoran, kebap ve lahmacun salonları başta olmak üzere aşırı tuz tüketiminin azaltılması amacıyla işletmeler de uygun alanlara (peçetelik ve masalara), daha az tuz tüketimine yönelik uyarı etiketleri yapıştırılarak tuz tüketiminin azaltılması amaçlanmaktadır. Halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarımız, İlçemiz genelinde tüm işletmelerde yapılan denetim ve bilgilendirme çalışmalarıyla sürekli devam etmektedir’’ şeklinde konuştu.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17