::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye meclisi toplandı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus'a hizmet için çalıştıklarını, kavgalarının hizmet kavgası olduğunu bildirdi.
Belediye meclisi toplandı
Haber Giriş:
02 Temmuz 2016 Cumartesi 09:36

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’a hizmet için çalıştıklarını, kavgalarının hizmet kavgası olduğunu bildirdi.

Tarsus Belediyesi basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre  Meclisi Temmuz ayı toplantısı açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

02/06/2016 tarih ve 2016/6-1 sayılı Meclis Zabıt tutanağının oylanmasının ardından çeşitli müdürlüklerden gelen evraklar görüşülüp karara bağlandı.

5 maddenin görüşüldüğü toplantı sonunda Belediye Başkanı Şevket Can, yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi.

İstanbul havalimanındaki patlamayı kınayarak sözlerine başlayan Başkan Can, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Başkan Can, “Öncelikle belirtmek istiyorum ki, ülkemiz zor bir dönemden geçiyor.  İstanbul Atatürk Havalimanında yaşanan saldırıyla hepimizin ciğeri yandı. Bugün de 8 şehidimizin olduğunu öğrendik. Allah hepimize sabır versin. Terörü lanetliyor ve kınıyorum. Tarsuslu şehitlerimizin isimlerini ölümsüzleştirmek adına çalışmalarımız var” dedi.

Son bir ayın içinde 3 caminin temelini attıklarını kaydeden Başkan Can, “Netice itibariyle Ramazan ayı içerisinde 3 adet cami temeli attık. İnşallah bayramdan sonra da, Berdan nehri projemizin ihale tarihi kesinlik kazanacak. Vuslat Düğün salonunun olduğu meydanla ilgili Yüksek Anıtlar Kurulu ile ilgili sıkıntımız devam ediyor. O taraftan sondajı bekliyoruz. Aşiyan 1 ve Aşiyan 2 düğün salonlarının olduğu bölgede belediyemizin arsası vardı. Burayı da inşallah şehit ailelerine, gazilerimize ve engelli kardeşlerimize yönelik konut projesi yapmayı düşünüyoruz. Kemalpaşa sanayi sitemizdeki daha önce arsa satış işini yaptığımız yerlerle ilgili tapu dağıtım törenini gerçekleştirdik. Bizim kavgamız iş, hizmet kavgasıdır” ifadesini kullandı.

Hızlı tren projesine kesinlikle karşı olmadıklarını altını çizen Başkan Can, Hızlı Trenin trafik ve yayalar için sıkıntılı olacağını belirterek, “Ben şahsım ve kurumum olarak hızlı tren projesine karşı olmadığımı defalarca söyledim. 2014 Yerel Seçimlerinden sonra Devlet Demir Yolları bizden görüş istedi. Bizde alttan geçmesi şeklinde yazı yazıp görüşümüzü gönderdik. Vali bey, Büyükşehir belediye başkanımız, 6.’ncı Bölge Müdürümüz, Ticaret ve Sanayi Odasında  bir toplantı yaptık,  alt üst rakamı görelim dedik. Pahalı deniyor ama rakamsal boyutta bize bir açıklama yapın dedik. Oradan fazla bir bilgi alamadık. Son olarak geçen hafta içerisinde  bu konuda ziyaretlerim oldu. Bizim dediğimiz şey, Mithatpaşa Mahallesi’nin oradan girsin, Yeşilyurt hemzemin geçidi geçtikten sonra Kavaklı-Yeşilyurt arasından yerin üstüne çıksın. Toplam 2 km. En son Genel Müdürümüze gittim. Onların aklında Eskişehir örneği var. Orası çok maliyetliydi. Buranın o kadar olacağını düşünmüyorum görüştük anlattık. Netice itibariyle araçta bir sıkıntı yok. Araç her türlü karşı tarafa geçer. Trafiğin yanısıra sıkıntımız yayaların geçişiyle olacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Can, “Yaşanan bu üzücü olaylara rağmen, vatanını milletini seven insanlar olarak bizim bir arada kardeşçe yaşama zorunluluğumuz var.  Allah bizlere şehit haberlerinin olmadığı bir bayram geçirmeyi nasip etsin” dedi.

Toplantı sonunda Başkan Can, meclis üyeleri ile tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google