::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BELEDİYEDE ÜRETİLEN İSTİRİDYE MANTARI HASAT EDİLDİ

Tarsus Belediyesi'nin mantar yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerler tarafından üretilen kompostlardan yetiştirilen istiridye mantarının hasadı gerçekleştirdi
BELEDİYEDE ÜRETİLEN İSTİRİDYE MANTARI HASAT EDİLDİ
Haber Giriş:
31 Mart 2020 Salı 10:37

Tarsus Belediyesi’nin mantar yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerler tarafından üretilen kompostlardan yetiştirilen istiridye mantarının hasadı gerçekleştirdi.

Belediye Tesislerinde bulunan Mantar Atölyesinde, Ziraat Mühendisi Sibel Güvençli eğitmenliğinde, mantar yetiştirme tekniklerini uygulamalı olarak öğrenen kursiyerler kendi ürettikleri kompostlardan istiridye mantarı yetiştirmeye başladı.

Ziraat Mühendisi Sibel Güvençli kontrolünde, bakımları yapılan ve toplama aşamasına gelen istiridye mantarı hasat edilip, belediye yemekhanesine verildi. İstiridye mantarları pişirilip, yemek olarak belediye personeline servis edilecek.

istiridye mantarı her hasat sonrasında belediye yemekhanesinde pişirilen çeşitli yemeklere ayrı bir lezzet katarken, içinde bulundurduğu aminoasit, vitamin, mineral, protein değeri yönüyle personele şifa kaynağı olması, ayrıca bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için periyodik zamanlarda yemek menüsü olarak personele ikram ediliyor

Paylaş:  Facebook Twitter Google