::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BELEDİYEDEN, VATANDAŞLARA MASKE, DEZENFEKTAN VE AKILLI BİLEKLİK HİZMETİ

Corona Virüs salgının önlenmesine yönelik Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın öncülüğünde başlatılan seferberlik vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor
BELEDİYEDEN, VATANDAŞLARA MASKE, DEZENFEKTAN VE AKILLI BİLEKLİK HİZMETİ
Haber Giriş:
03 Nisan 2020 Cuma 07:19

Corona Virüs salgının önlenmesine yönelik Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde başlatılan seferberlik vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi tehdit eden ve gün geçtikçe vaka sayısında artış gözlenen Corona Virüsü salgınının ilçede yaratabileceği olumsuz etkinin önüne geçme gayretiyle, gecesini gündüzüne katarak çalışmalar yürüten Başkan Bozdoğan, bu konuda aldığı tedbirlere yenilerini ekliyor.

Virüs salgınına karşı başlattığı amansız mücadele ile tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek şekilde, belediye imkânlarıyla maske üretimi, dezenfektan üretimi, Kaymakamlık‘tan alınan liste dâhilinde ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri vatandaşlara gıda malzemesi, eldiven, maske ve dezenfektan dağıtımı yapılmasını sağlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, diğer yandan ilçede bulunan hastanelerde doktorlara ve yardımcı sağlık personeline, tüm Aile Sağlık Merkezlerine koruyucu gözlük, tulum, 3 m Maske, dezenfektanları, yetkilendirdiği müdürler ve personellerle dağıttırdı.

Bu uygulamaya İlçede bulunan tüm eczaneleri de dâhil eden Başkan Bozdoğan, 25. Bölge Mersin Eczacılar Odası Tarsus Temsilciliğine tüm eczanelere dağıtılmak üzere, koruyucu gözlük, dezenfektan, maske ve eldivenlerin teslim edilmesini sağladı.

Corona Virüsü salgınının önüne geçme çalışmaları kapsamında, işi sıkı tutan Başkan Bozdoğan,  Temizlik Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde, ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarının kesintiye uğramadan yürütülmesi için gereken tüm adımları atmayı ihmal etmiyor. Dışarıdan temin edilen çok sayıda holder vasıtasıyla 7/24 şehri ilaçlatan Bozdoğan, halkın kabalık olduğu bölgelerde, hastanelerde Merkez PTT ve bankaların önlerine stantlar yerleştirip vatandaşlara maske dağıttırırken, stantlarda bulunan dezenfektan ile ellerini hijyen hale getirmelerine olanak tanıyor.

Corona Virüsüne maruz kalmamanın tek çaresinin, zorunlu olmadıkça evden çıkmamak olduğunun altını çizen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, vatandaşlarımızdan rica ediyoruz evlerinde kalsınlar biz sahada onlar için gece gündüz demeden canla başla çalışıyoruz, dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdiklerinin müjdesini vererek Alzheimer ve Demans hastaları ile birlikte tespitini yaptıkları bakıma muhtaç 65 yaş üzeri olan vatandaşlara, acil durumlarda kullanabilecekleri üzerinde panik butonu bulunan “Akıllı Bileklik” dağıtmaya başladıklarını bildirdi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google