::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Berdan 2 Fabrikası fuar alanı yada İşgem olacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Adana Yolu Üzerindeki Kapalı Bulunan Berdan 2 Fabrikası Satın alıyor
Berdan 2 Fabrikası fuar alanı yada İşgem olacak
Haber Giriş:
13 Haziran 2017 Salı 08:43

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2017 yılı Haziran Ayı Toplantısı’nda alınan karar gereğince  Yunusoğlu köyü girişinde bulunan ekonomik sorunlar nedeniyle daha önce kapatılan Berdan Tekstil 2 fabrikası  İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi) veya Fuar alanı olarak düzenlenmek üzere satın alınarak hizmete kazandırılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu oy çokluğu ile kabul edildi.

Mülkiyeti Vakıfbankta bulunan  fabrikanın satın alınmasıyla ilgili  Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz,mecliste yaptığı konuşmada Yenişehir ilçesinde bulunan fuar alanının yetersiz olduğunu Tarsus’ta yapılması planlanan fuar alanıyla hem Adana hem de Mersin’in ihtiyacını karşılayacak bir fuar alanının bölgeye kazandırılacağını ifade etti.

Üzerine İŞGEM ya da Fuar alanı yapılması planlanan arazinin amacına oldukça elverişli olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, “Her zaman böyle bir alan denk gelmez. Bu alanın en önemli özelliği yeni havaalanına yakın olması ve otoban bağlantısına yakın olması. Burada hazır bir tesis var, bunun maliyetini de göz önüne almak lazım. İş geliştirme merkezleri bizim için çok önemli. Bizim bu tür yerlerin sayısını artırmamız lazım. Burada öncelikli düşüncemiz fuar alanı, o olmadığı takdirde iş geliştirme merkezi olacak. Bu konuda komisyonda destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google