::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Berdan Nehri Kenarında Bulunan Vakıf arazileri belediyeye geçti

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın göreve gelmesinden bu güne kadar uzun mücadeleler sonucunda Berdan nehri kenarında bulunan Vakıf arazileri, Tarsus Belediyesi'nin mülkiyetine geçti.
Berdan Nehri Kenarında Bulunan Vakıf arazileri belediyeye geçti
Haber Giriş:
01 Kasım 2016 Salı 10:49

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın göreve gelmesinden bu güne kadar uzun mücadeleler sonucunda Berdan nehri kenarında bulunan Vakıf arazileri, Tarsus Belediyesi’nin mülkiyetine geçti.

Belediye Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Tarsus Belediyesi’nce yürütülmekte olan Berdan Nehri rekreasyon çalışmalarında dev bir adım daha atıldı.

Tarsus’u nakış nakış işlemeye devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Jüstinyen Köprüsü ile Şelale arasında kalan Berdan Nehri kenarlarındaki arazilerin belediyenin mülkiyetine geçirdiklerini söyledi.

Berdan Nehir ile ilgili hazırladıkları projenin sadece Tarsus’un değil, Çukurova’nın gözbebeği olacak bir mekan haline geleceğini kaydeden Başkan Can, Çukurova’nın gerdanlığını işlemeye başladıklarını ifade etti.

Uzun mücadeleler sonunda Vakıf arazilerini aldıklarını belirten Başkan Can, “Mülkiyeti Tarsus Belediyemize ait olan Kızılmurat Mahallesi’nde bulunan Besime Burhanoğulları Konağı butik otel olarak kullanılmak üzere, yine mülkiyeti Belediyemize ait Altaylılar Mahallesi (Ülküköy, Diş Hastane karşısında) bulunan AVM  Zorbaz Hacı Mustafa Ağa Vakfı’na verilerek, Vakıftan 73 dekar yeşil alan 26 dekar yol ve konut alanı olmak üzere toplam 99 dekar arazinin tapuları alınarak oluşan 769.502.20 TL fark Vakıf yönetimine ödenerek işlemler tamamlanmıştır. Bugün tapularımızı karşılıklı aldık. Vakıf yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Berdan projesinin birinci bölüm ihalesinin yapıldığını, inşaat için çalışmaların da başlandığının altını çizen Başkan Can, “Hayalimizdeki projeye adım adım yaklaşıyoruz. Berdan Nehri kenarları sosyal yaşam alanları ile şehrimize ayrı bir canlılık getirecek. Adana ve Mersin’deki insanlarımızın akın akın Tarsus’a geleceklerine inanıyorum” dedi.

Başkan Can, “Daha önce Milli Emlak Müdürlüğü ile yapılan takasla Hükümet Konağı’nın olduğu alanı Tarsus’a ve Tarsuslulara kazandırdık. Ayrıca Gücükler Vakfı Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapacağımız takaslarla şehrimizdeki hizmet kervanımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

Paylaş:  Facebook Twitter Google