::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Berlin Fruit Logistica fuarı

Tarsus Ticaret Borsası, üyelerinin yeni iş bağlantıları oluşturmasına aracılık etti
Berlin Fruit Logistica fuarı
Haber Giriş:
09 Şubat 2018 Cuma 17:51

Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen ve Avrupa’nın en büyüğü olan fuara URGE grubunu getiren Tarsus Ticaret Borsası, üyelerinin  yeni iş bağlantıları oluşturmasına aracılık etti.

Fuarın, Dünya pazarını gözlemlemek ve yas meyve ve sebze konusundaki gelişmeleri takip etmek acısından essiz bir fırsat sunduğunu belirten katılımcılar, fuardan umutlu olduklarını ilettiler.

Katılımcılar Berlin Fruit Logistica fuarına katilimin Avrupa pazarına açılmak icin çok önemli bir nokta olduğunu vurgulayarak, üreticilerin bu fuara katılımlarının kümeler ve birlikler vasıtasıyla teşvik edilmesi gerektiğini aktardılar. Tarsus  Ticaret Borsasından fuara ilişkin yapılan  değerlendirmede, özellikle yaş meyve-sebze ihracatının sıkıntılı bir süreçten geçtiği son dönemlerde alternatif pazarlar bulunması adına bu tür fuarların ayrı bir önem taşıdığını vurgunladı. İhracatta başarıya ulaşmak için ihracat yapılan  ülke yelpazesinin genişletmesi noktasında fruit logistica fuarının önemine değinilerek  alternatif pazarlarla çalışması için Fruit Logistica fuarıyla birlikte gelen yeni temasların rolü büyük denildi.

Bu nedenle bu yıl ki katılımı oldukça önemsiyen katılımcılar  dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileriyle kurulacak temasların, önümüzdeki süreçte ihracatımıza yansıyacak büyük rakamların ilk adımı olacaktır dediler.

Heyet, Almanya ziyaretleri kapsamında  Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmede, katılımcılar ile yaş meyve sebze sektöründe faaliyet gösteren ve Rusya ya tek satıcı konumunda olan Borsa üyelerinin bilgisi verildi.

Fuarda ev sahipliği yapan firmalar; taze meyve ve sebzeler, kurutulmuş meyve ve kuruyemişler, ambalajlama ve etiketleme, ulaştırma ve lojistik sistemleri, taşıma ve depolama, basın ve medya, bilgisayar ve internet çözümleri, yetiştiricilik sistemleri alanlarında faaliyet gösteriyor. Fuara ilişkin ziyaretler 9 şubata kadar devam edecek .(kaynak:Tarsus Ticaret Borsası)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google