::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BEYLİCE KÖYÜ KUR'AN KURSU 6 YILDIR KAPALI

BEYLİCE KÖYÜ KUR'AN KURSU 6 YILDIR KAPALI
Haber Giriş:
19 Ocak 2022 Çarşamba 09:29

 

Tarsus’a bağlı Beylice Köyü Kuran Kursu 6 yıldır kapalı duruyor. Yıllar evvel yaptırılan ve hizmet veren üç katlı binanın yemekhanesi ve terası var. Tam teşkilatlı hazır bir bina. Burada en az 70-80 talebenin barınabileceği ve eğitim alabileceği bir yer. Ama bu kurs binası 5-6 yıldır kapılı tutuluyor.

Köylüler bunun nedenini sorarken “Devletimiz güçlü bir devlet. Bu gibi kurs binaları hizmete tekrar açılmalı.  Bu binanın durumu hakkında Mersin İl Müftülüğünün Tarsus Müftülüğü ile el ele vererek açtırmasını istiyoruz” dediler.

Kur’an Kursunun iki tane lojmanının da bulunduğu belirtilirken bu kursta görev yapacak iki hocanın da kalabileceği lojmanların çürümeye terk edilmesi üzüntü yaratıyor.

Bunun gibi bir  bina milyonlarca lira harcanarak yapılabilir. Oysa mevcut binayı Beylice köyü ve çevre köylülerin yardımı ile yapılmış ve hizmete açılmış. Ama her ne hikmetse 5-6yıldır bina boş ve atıl kalmış durumda.  Oysa bu Kurs binasında eğitim kalacak ve çevre köylerden gelecek çok sayıda öğrenci var.  Ancak bu bina  çürümeye terk edilmiş durumda.  Çevredeki 15 cıvarında köyü halkının çocuklarının yararlanabileceği bu Kurs binasının yeniden hizmete açılması için  Tarsus Kaymakamlığının ve Mersin İl  Müftülüğünün konuya duyarlılık göstermesi bekleniyor.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google