::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Binlerce Kişiye İş Kapısı Açılıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Ak Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan'ın projeleri binlerce kişiyi iş sahibi yapacak.
Binlerce Kişiye İş Kapısı Açılıyor
Haber Giriş:
29 Ekim 2015 Perşembe 08:24

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Ak Parti Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan’ın projeleri binlerce kişiyi iş sahibi yapacak.  Sadece ulaştırma alanındaki projelerde 18 bin kişi istihdam edilecek. Diğer alanlardaki projelerle bu sayı 20 bini aşacak.

Projeler İssizliği de Azaltacak

Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Mersin’e yönelik çok sayıda proje açıkladı. Her açıklamasında verdiği sözlerin arkasında olduğunu dile getiren Elvan, daha seçim çalışmaları sürerken birçok projesini hayata geçirdi. Projeler, işsizlerin de yüzünü güldürecek, Mersin de işsizlik azalacak. Öyle ki dev projelerde binlerce kişiye iş kapısı açılacak.

Bölgesel Havalimanı’na 10 Bin Kişi

Elvan’ın Mersin’e gelir gelmez çözdüğü konuların başında Çukurova Bölgesel Havalimanı geliyor. Elvan, bu ay içerisinde havalimanının ihalesine yeniden çıkılacağı sözünü vermişti, bu söz yerine geldi, ihaleye 19 Ekim tarihi itibariyle çıkıldı. Havalimanı bölgenin kaderini değiştirecek bir proje. Mersin dünyaya doğrudan bağlanacak, ulaşım kolaylaşacak. Proje çok ciddi oranda da işsizliğin önüne geçecek. İnşa döneminde 7 bin kişi, havalimanı bittiğinde ise 3 bin kişi burada çalışacak. Havalimanına iş yapan yan sektörlerle bu sayı daha da artacak.

Konteyner Limanı’nda 3 Bin Kişi

Deniz şehri Mersin, Türkiye’nin ve Akdeniz’in en büyük konteyner limanına kavuşuyor. Liman, Mersin’i lojistiğin merkezi haline getirecek. Bununla birlikte limanda binlerce kişi iş sahibi olacak. Projede aşama aşama 3 bin kişi istihdam edilecek.

Hızlı Tren İş Sahibi Yapacak

Lütfi Elvan’ın Mersin için en önemli projelerinden biri de hızlı tren. Mersin, hızlı trende önemli bir kavşak noktası olacak. Hızlı Tren ile Mersin Adana’ya, Gaziantep’e, Şanlıurfa’ya, Karaman’a, Kayseri’ye, Konya’ya, Ankara’ya, Eskişehir’e, İstanbul’a bağlanacak. Mersin bağlantılı hızlı tren hatlarının yapımında 3 bin 500 kişi çalışacak.

Karayolları Şantiyelerinde İş İmkanı

Mersin, karayollarında da şantiyeye dönüyor. Lütfi Elvan’ın gelişi ile birlikte çalışmalar hız kazandı. Birçok projenin ihalesine çıkıldı. 19 karayolu projesinde 1500 kişi istihdam edilecek.

Bu alanların dışında da hayata geçecek çok sayıda proje var. Şehir hastanesi, devlet hastaneleri ve turizm projeleri gibi diğer alanlar da dahil edildiğinde istihdam sayısı 20 binin üzerine çıkacak.  

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18