::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bizim Türküler

Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen ve Tarsus Türk Halk Müziği Derneği tarafından Kırklarsırtı Mahallesi Osmanlı Parkı'nda düzenlenen 'Bizim Türküler' adlı konser yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Bizim Türküler
Haber Giriş:
27 Temmuz 2018 Cuma 08:35

Tarsus Belediyesi tarafından organize edilen ve Tarsus Türk Halk Müziği Derneği tarafından Kırklarsırtı Mahallesi Osmanlı Parkı’nda düzenlenen 'Bizim Türküler’ adlı konser yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Tarsusluların mutluluğu için çalıştıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, her hafta Çarşamba günleri değişik mahallelerde vatandaşlarla birlikte hoş vakit geçirdiklerini söyledi.

Tarsus Türk Halk Müziği Derneği tarafından 20 parça seslendirildi. Programda sanatçılara ellerinde Türk bayrağı ile eşlik eden vatandaşlar, ‘Hoşgelişler Ola’ ve ‘Türkiye’m’ parçasıyla adeta coştular.Başkan Can, “Türküler İslamiyet öncesi Türk Edebiyatının sözlü döneminden itibaren süregelen bir yapıya sahip olması dolayısıyla yüzyılların birikimini kuşaktan kuşağa aktaran çok önemli araçlardır. Türküler işledikleri konular itibariyle toplumun duygu ve düşünce hazinesidir. Toplum yaşamın her anından bireysel konulara kadar her şeyi barındırır. Türküler de kimi zaman bir annenin feryadı, kimi zaman bir aşığın hüznü ya da sevinci kimi zaman da bir bülbülün ötüşü, kimi zaman Çanakkale’ye Yemen’e giden askerlerin ayak sesleridir. Bu duygu ve düşünce ile bölgemizin sıcak iklim bölgesi olması dolayısı ile hemşerilerimiz köylerimize yaylalarımıza ve denizlerimize gidiyor. Geçen yıldan beri tertiplemiş olduğumuz Yaz Şenlikleri programımıza bu yıl da devam ediyoruz. Geçen hafta şelalede, bu hafta Kırklarsırtı Mahallemizde Osmanlı Parkındayız, her hafta Çarşamba günleri değişik bir mahallemizde vatandaşlarımızla birlikte hoş vakitler geçireceğiz. Tarsus’umuzda bulunan musiki derneklerimizle birlikte düzenliyoruz. Her hafta bir başka derneğimizle birlikte bu programlarımıza devam edeceğiz” dedi.

BELEDİYECİLİK DOKUNMAKTIR, HİSSETMEKTİR, YAŞAMAKTIR

Belediyeciliğin ayrım yapmadan ayırmadan şehirde yaşayan bütün insanları severek eşit bir şekilde hizmet götürmek olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Şevket Can, ‘’Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar bizler mesai arkadaşlarımla birlikte bunu uyguluyoruz uygulamaya da devam edeceğiz. Hedefimiz şehrimizde yaşayan hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadan birlik ve beraberlik içerisinde huzur ve kardeşlik ortamı sağlamak ve çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak için mücadele ediyoruz. Bu güne kadar 4 yıldır Allah’a çok şükür bunu iftiharla söylemek istiyorum, dini, dili, ırkı, memleketi ve partisi ne olursa olsun bizler bunu başardık. Biz gündüz yorulmadan gece uyumadan Cenabı Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle işimizi severek ve gerçekten bütün hemşerilerimi kucaklayarak çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kırklarsırtı Mahallesi Muhtarı Mehmet Cülük de hizmetler için teşekkür etti.

Program sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan Koro şefi Hasan Basri Üstün’e, Belediye Başkanı Şevket Can ise Dernek Başkanı Mehmet Gazi Baydemir’e çiçek verdi.(kaynak:Tarsus Belediyesi)

 


 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google