::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Borsadan Üye Ziyaretleri; “ Birlikten güç doğar dedik, iş ortaklığımızı geliştirdik”

Uzun yıllardır Pazar yeri esnafı olarak Tarsus'un ticaretinde önemli rol üstlenen Kıraç ve Yüksel ziyaretinde gündem buğday, mısır ve soya üretimi ticareti oldu.
Borsadan Üye Ziyaretleri; “ Birlikten güç doğar dedik, iş ortaklığımızı geliştirdik”
Haber Giriş:
04 Nisan 2022 Pazartesi 15:56

Borsa üyelerine gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer ve Genel Sekreter Hasan Şanlı, Tarsus Ticaret Borsası Pazar Yeri esnaflarından Hüseyin KIRAÇ ve Danyal YÜKSEL’i ziyaretlerinde, hububat sektörü , ticareti ve genel ekonomi hakkında istişarede bulundular.

 

Uzun yıllardır Pazar yeri esnafı olarak Tarsus’un ticaretinde önemli rol üstlenen Kıraç ve Yüksel ziyaretinde gündem buğday, mısır ve soya üretimi ticareti oldu.

 

Esnaf olarak zor günler geçirdiklerini belirten Hüseyin Kıraç, “Son zamlardan dolayı gerek çiftçi gerek esnaf, tüccar ve sanayici ve gerekse nakliyeciler olsun hep beraber büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Sattığımız ürünü tekrar yerine koymaya gücümüz yetmiyor. Buğdayın kilogramı 2 buçuk liradan 5 buçuk liraya yükseldi. Küçük esnaf olarak elimizdeki ürünü sattığımızda tekrardan buğday bulma noktasında sıkıntımız var. Esnaf olarak, halk olarak büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Bu arada, yıllarca hiç kimse buğday ticaretiyle uğraşan esnafla ilgilenmiyordu. Şimdi bir Pazar yerimiz var. Borsamızın bu konuda bize verdiği hizmet gerçekten takdir edilesidir.” dedi. 

 

Zamların herkesi etkilediğini belirten Danyal Yüksel , “Zamlar malların fiyatını yükseltince bu durum bütün gıda maddelerine yansıyor. Gelen zamlar doğal olarak bütün halkı etkiliyor ve etkileyecektir. Şuan da ekmeklik buğdayın kilogramı 5 buçuk liradır bazen 6 lirayı da buluyor. Elbette buğdaya gelen zam ekmeğe de yansıyor. Bu durumda vatandaş belli bir mağduriyet yaşıyor. Biz perakende işi yapan esnafız. Bizim vergimiz çoktur, deftere tabiyiz, biz genelde zarar ediyoruz. Bizde esnaf arkadaşlar olarak birlikten güç doğar dedik, iş ortaklığımızı geliştirdik. Bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyor ve mücadelemize devam ediyoruz. ” ifadelerini kullandı. 

 

Buğday pazarı yeri ihtiyacının uzun yıllardır askıda kaldığına değinen Başkan Murat Kaya, Pazar esnafının ayrı bir önemi olduğuna değinerek, “ Pazar esnafımız sanayici içinde, parakende satış içinde olmazsa olmazlarımızdandır. Evet şu an belirsiz bir ticaret yapıyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz ve hep birlikte savruluyoruz. Bizler Pazar esnafımızı ayakta tutmak adına her sezon birlikte çalışmayı sürdürüyoruz. Parakende satışta doğrudan alıcılarımızı Pazar esnafımıza da yönlendirerek ticaretlerine katkı vermeye çalışıyoruz. Dediğiniz doğru sattığımızın yerine yenisini alamıyoruz. Birlikten güç doğar. Bugünleri de birlikte atlatacağız. Bizim gücümüz üyelerimiz. Biz borsa olarak modern bir Pazar yeri yaptık sizlerin de hizmetine sunduk. Her zaman hizmetimiz devam edecektir.” Dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı
EKONOMİ

20 Mart 2024 Çarşamba 09:52

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümünde Yıldızları Zirve Yaptı

Tarsus Ticaret Borsası, kuruluşunun 72. Yıldönümü kutlandı
09:52
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08