::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BOZDOĞAN “EN BÜYÜK AMACIMIZ YAŞADIĞIMIZI BU KENTİN YEMYEŞİL BİR KENT OLMASI

Yeşil bir Tarsus için, Eskiömerli Mahallesi parkı yeşillendirip, Ergenekon Mahallesinde oluşturulan koruluğa fidanlar dikildi
BOZDOĞAN “EN BÜYÜK AMACIMIZ YAŞADIĞIMIZI BU KENTİN YEMYEŞİL BİR KENT OLMASI
Haber Giriş:
08 Haziran 2020 Pazartesi 13:06

Dünya Çevre Günü’nde, Doğa ve çevre dostu yeşil bir Tarsus için, Eskiömerli Mahallesi parkı yeşillendirip, Ergenekon Mahallesinde oluşturulan koruluğa fidanlar dikildi.

Tarsus Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Eskiömerli mahallesinde bulunan park yenilenip işlevsel hale getirilirken, daha şık ve modern bir görünüme dönüştürüldü.

Park’taki çalışmaların tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Dünya Çevre Günü’nü nedeniyle çocuklarla bir araya geldi. Başkan Bozdoğan, minik yüreklere Küresel ısınmaya karşı mücadelede yeşil alanların önemini anlatıp onları doğa dostu olmaya davet etti.

BAŞKAN BOZDOĞAN “EN BÜYÜK AMACIMIZ YAŞADIĞIMIZI BU KENTİN YEMYEŞİL BİR KENT OLMASI”

Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Bugün dünya çevre günü. Çevreye karşı hepimizin sadece sizlerin değil daha fazla büyüklerin, sizler için hassas davranması gerekiyor. Çünkü günümüzün en önemli sorunlarından birisi küresel ısınma ve iklim değişikliği. Bunlar hepimizi ilgilendiriyor. Önemli bir pandemi geçirdik. Doğanın ne kadar önemli olduğunu bizden başka canlıların da yaşam haklarının ne kadar önemli olduğunu anladık. Etrafımıza baktığımız zaman sanayinin getirdiği bu artıklar, naylonlar, spreyler suni gübreler bunların hepsinin ne kadar zararlı olduğunu görüyorsunuz. Bizim en büyük amacımız yaşadığımızı bu kentin yemyeşil bir kent olması. Küresel ısınmayı önlemek için de elimizdeki en önemli öge karbonu mutlak suretle depolamak için yeşil alanları daha fazla arttırmamız gerekmektedir. Yeşil alanlar ne kadar çok artarsa hepimiz nefes alır hale geliriz. Özellikle de küresel ısınma da çok iyi bir yol kat etmiş oluruz. Dünya çevre gününüzü canı gönülden kutluyorum, parkımızın da hepinize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çocuklara çeşitli hediyeler ve evlerinin bahçelerine dikmeleri için fidan armağan eden Başkan Bozdoğan, buradan Ergenekon Mahallesine geçerek, Dünya Çevre Günü nedeniyle planlanan etkinlikler kapsamında, Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından oluşturulan koruluğa fidan dikip kendi elleriyle can suyu verdi.

Doğa ve çevre dostu yeşil bir Tarsus için başkan Yardımcıları Ali Esirgemez, Osman Polat, Ünzile Kuru, birim müdürleri ve belediye personelleri tarafından oluşturulan koruluğa fidanlar dikildi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google