::
19 Mart 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BOZDOĞAN''EMEK, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE KADINLARIN YANINDAYIZ''

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı
BOZDOĞAN''EMEK, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE KADINLARIN YANINDAYIZ''
Haber Giriş:
08 Mart 2021 Pazartesi 09:55

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bozdoğan mesajında şunları kaydetti: “1857’de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kadın işçiler, insanca bir yaşam, insanca çalışma koşulları ve eşitlik için greve gittiler.  İstekleri temel insan haklarıydı: Çalışma saatlerinin kısaltılmasını, eşit işe eşit ücret verilmesini, emeklerinin karşılığının verilmesini, emekçi kadınların örgütlenebilmesini istiyorlardı.

Greve karşı çok sert önlemler alan dönemin Amerikan hükümeti 120 kadın işçiyi fabrikada sıkıştırarak diri diri yaktı, katletti. İnsanlık tarihinin bu kara günü, dünyanın dört bir yanındaki emekçi kadınlarca bir yas günü olmaktan ziyade birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak benimsendi.

Dünyanın bütün kadınları, insanca bir yaşam, insanca çalışma koşulları, eşitlik ve kadın emeği için canlarını veren kahraman 120 kadını hiç unutmadı. Her 8 Mart’ta onları andı.

Aradan geçen 164 yılda kadınlar çalışma yaşamında bazı hakları bedeller ödeyerek aldıysa da maalesef eşitsizlikler, emek sömürüsü, kadın emeğinin yok sayılması, kadının toplumsal yaşamdan dışlanması gibi sorunlar hâlâ güncelliğini koruyor. 

Onun için kadınlar hayatın farklı alanlarında var olma, yaşama mücadelesi veriyor, bu uğurda bedeller ödüyor.

Tarsus Belediye Başkanı olarak, kadınların mücadelesine yerel yönetimlerin bulundukları alandan omuz verebileceğini biliyor, belediyemizin çalışmalarını bu bilinçle yönlendirmeye gayret ediyorum.

Kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamda görünür olması, emeklerinin görünür olması ve emeklerinin değerini bulması, kadınların ekonomik olarak ailesine ya da bir erkeğe bağımlı olmadan yaşayabilmesi önemlidir.

Tarsus Belediyesi’nin desteğiyle kadınlarca kurulan Emekçi Kadınlar Kooperatifi bu bilinçle çalışmaktadır. Kadınların üretmesini, kadınların emeğinin görünür olmasını, kadınların kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürmesini hedefleyen kooperatife her aşamada destek veriyoruz. Kooperatif sayesinde kadınlar hem üretiyor, emeklerini değere dönüştürüyor, hem de örgütleniyor, dayanışma sergiliyor, toplumsallaşıyor.

Tarsus Belediyesi bünyesinde kurduğumuz Yaşam Merkezi de her yaştan, her gelir grubundan kadının toplumsallaşmasını, dayanışmasını sağlıyor. Kadınlar bu merkezde sanat eğitiminden dil eğitimine kadar birçok alanda kişisel gelişimini sağlıyor.

Kadınların emek, eşitlik ve özgürlük mücadelesine sunulan her desteğin, ülkemizde ve dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına, kadına yönelik ayrımcılık ve eşitsizliklerin kaldırılmasına, kadının bedenini ve ruhunu hedef alan erkek şiddetinin önlenmesine destek vermek anlamına geleceğini biliyoruz.

Tarsus Belediyesi olarak bundan sonra da kadınların toplumsallaşması, örgütlenmesi, dayanışması, güçlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için yapmamız gerekenleri, kadınlarla birlikte planlayıp kadınlarla birlikte hayata geçireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, başta 8 Mart 1857’de ABD’de katledilen 120 kadın işçi olmak üzere bugüne kadar kadınların emek, özgürlük ve eşitlik mücadelesinde hayatını kaybeden tüm kadınların anısı önünde saygıyla eğiliyorum.”

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
BUGÜN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. SENE-İ DEVRİYESİ
GÜNCEL

18 Mart 2024 Pazartesi 08:49

BUGÜN ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. SENE-İ DEVRİYESİ

Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109.yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü
08:49
DR. LEVENT UYSAL MHP MYK ASİL ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ
GÜNCEL

17 Mart 2024 Pazar 21:32

DR. LEVENT UYSAL MHP MYK ASİL ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Hemşehrimiz MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal 75 kişilik Merkez Yürütme Kurulu(MYK) asil listesinde yer aldı
21:32
ATATÜRK'ÜN TARSUS'A GELİŞİNİN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
GÜNCEL

17 Mart 2024 Pazar 15:51

ATATÜRK'ÜN TARSUS'A GELİŞİNİN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 17 Mart 1923 günü gerçekleştirdiği ziyaretin 101'inci yıl dönümü Tarsus'ta coşkuyla kutlandı
15:51
BÜYÜKŞEHİR'DEN TARSUS'A 2 YENİ HİZMET
GÜNCEL

14 Mart 2024 Perşembe 09:08

BÜYÜKŞEHİR'DEN TARSUS'A 2 YENİ HİZMET

Vahap Seçer, ‘Doğu Ova Çiçekli Grubu Mahalleleri İçme Suyu İsale, Terfi, Şebeke Hattı ile 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı
09:08
BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKI İLE İFTAR YAPTI
09:02