::
18 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

''Bu Sevginin Önünde Kimse Duramaz''

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumartesi günü Yenice, Yeşiltepe, Özel Bahşiş ve Atalar Beldeleri ile Kulak Köyünü ziyaret etti.
''Bu Sevginin Önünde Kimse Duramaz''
Haber Giriş:
04 Şubat 2014 Salı 19:54

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumartesi günü Yenice, Yeşiltepe, Özel Bahşiş ve Atalar Beldeleri ile Kulak Köyünü ziyaret etti. Yoğun ilgi ile karşılaşan Başkan Kocamaz'ın her gittiği yerde ayağına kurban kesildi.

Yeniceliler tarafından alkışlarla karşılanan Başkan Kocamaz, burada esnaflarla tokalaşarak toplantı salonuna geldi.

Diğer beldelerde de aynı coşku ve heyecanın olduğu görülürken,  vatandaşlar Başkan Kocamaz'la fotoğraf çektirmek için yarıştılar.

Pazar günü ilk olarak Malatya Darendeliler Derneği Mersin Şubesi'ni ziyaret eden Başkan Kocamaz ardından Arpaçsakarlar Köyü sakinleri ve Tırakobası'nda Liman işçileri ile bir araya geldi.

Bu sevginin önünde kimsenin duramayacağını söyleyen Başkan Kocamaz, Mersin halkının kararını verdiğini, 30 Mart'ı sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Başkan Kocamaz, "15 aydır yollardayız 16. aya giriyoruz, Mersin’i adım adım dolaşıyoruz, insanlarımızla buluşuyoruz, onların fikirlerini alıyoruz, gelecekle ilgili beklentilerini not ediyoruz. Bizde geleceğe yönelik projelerimizi 11 Kasım günü kamuoyunun bilgisine sunduk. Tabi bizi 20 yıldır Tarsus’tan takip ediyorsunuz. Tarsus yerel yönetim anlayışı açısından Türkiye’de örnek bir hizmet sundu ve bugün Türkiye çapında örnek alınan, ödüllere doymayan ve Türkiye’de mükemmellik ödülü alan tek belediye konumunda. Bu 20 yıllık bilgi ve birikimlerimiz inşallah 30 Mart’tan sonra Mersin’in genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

Yeni büyükşehir yasasına özünde karşı olduklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, "Bu Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte ki MHP olarak hepinizin malumu MHP bu yasaya özünde karşı durdu. Çünkü bu yasa aslında gelecekte Türkiye’nin götürülmeye çalışıldığı eyalet sisteminin alt yapısı. Her şeye rağmen, her türlü karşı duruşa rağmen bu yasa çıktıysa bundan sonra bize düşen görev bu yasadan doğacak eksiklikleri ortadan kaldırmak ve inşallah hiç olmazsa kendi bölgemizde evimizin önünü temizleyebilmek.

Bir yere talip olunca orayla ilgili sıkıntıları araştırmanız ve projeleriniz de ona göre hazırlamanız gerekir. Mersinle ilgili araştırmalarımızla 1. Problem maalesef işsizlik görülüyor. %22-29 arası değişen mevsimsel bir işsizlik görülüyor Mersin’de. Mersin çok yoğun göç alan ve bu göçe hazırlıksız yakalanan bir kent. Başlangıçta tedbirinizi alamazsanız bu kentin sıkıntılarına yeni sıkıntılar eklemiş olursunuz. Elbette bunun tamamını yerel yönetimlerin çözme şansı yok ama yerel yönetimlerin bu işe çözüme yönelik katkılar koyması gerekir. Değerlerimiz gerçekten çok fazla ama değerlendirebilirsek ancak bu tür problemlerin çözümüne katkı sağlanabilir.

Mersin tarihiyle, doğasıyla, dağıyla, deniziyle, turizmiyle, inanç merkezi olmasıyla gerçekten çok önemli bir merkezdir. İpek Yolu’nun içerisinden geçtiği çok önemli bir cazibe merkezi ama ne tam manasıyla bir turizm kenti olabilmişiz, ne tam manasıyla bir tarım kenti olabilmişiz, ne tam manasıyla bir sanayi kenti olabilmişiz. Ne denizden yeterince faydalanabilmişiz, ne lojistik açısından kendimizi yeterince hazırlayabilmişiz. Dolayısıyla Mersin tam manasıyla kendi değerinin farkına varıp o değerden faydalanama şansına sahip olamamış. Eğer bu değerlerden yeterince faydalanabilirsek turizm konusunda yeterli yatırımları bölgemize çekebilirsek, sanayi konusunda altyapısı hazırlanmış arsalar üretebilirsek, başvuran sanayicilere bahane üretmeden yer gösterebilirsek inşallah işsizlik problemine çok büyük çözümler üretmiş olabileceğiz. Mersin’in 2. problemi alt yapı problemi. Daha geçen gün 3 günlük yağışın Mersin’i ne hale getirdiğini gördük. Billboardlarda artık bir daha bu manzaralar yaşanmayacak diye resimler asılıyor ama Cenab-ı Allah’ın parmağı yok ki gözlerine soksun. İşte yağmuru yağdırdı gözlerinin önünde Mersin’in halini göstermiş oldu. Mersin’in 3.problemi trafik karmaşası. Özellikle işe geliş gidiş saatlerinde gerek Tarsus girişi gerekse Mezitli girişi maalesef trafik yönünden bir çile, insanların stres içinde yaşadığı bir bölge haline geliyor. Ama bunlar bir anda olan olaylar değil. Bunlar uzun süredir o bölgelerdeki gelişmelerden kaynaklanan problemler. Siz o gelişmeleri göre göre trafiğin çözümüne yönelik bir proje üretmediyseniz sizin burada büyükşehir belediye başkanlığı yapma şansınız bugüne kadar belki bir şekilde oldu ama 30 Mart’tan sonra Allah’ın izniyle olmayacak" şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, "Yine Mersin’in en büyük problemlerinden birisi, yaptığımız araştırmalarda Mersin’de halen insanların yarınından emin olmadığı şeklinde, huzursuzluktan rahatsız olduğu şeklinde. Yapılan araştırmalarda halkın %50’ye yakın bir bölümü geceleri tek başına şehir merkezindeki hastane caddesinde sokağa çıkmaya çekindiğini ifade ediyor. Tarsus nasıl 20 yılda bir huzur kenti olduysa Mersin’de Allah’ın izniyle 30 Mart’tan sonra ilan edeceği milatla bir huzur, bir barış, bir kardeşlik kenti olacak" ifadesini kullandı.

"Korkunun ecele faydası yok" diyen Başkan Kocamaz, "AKP Mersin’de seçim yoklamalarında ve yapılan araştırmalarda açık ara geride ve seçimi kazanma şansı yok. CHP ise halen eski düzeni devam ettirmek o 80 öncesinde kalmış sloganlarla Mersinliyi avutmak düşüncesinde. Ama artık Mersinli uyandı. Mersinli artık olayı gördü. Mersin’in halihazır 16 büyükşehir içerisinde en geri kalmış kent olduğunu gördü ve değişim için kendisini hazırladı, kararını da bugün değil 1 yıl önceden verdi 30 Mart’ı sabırsızlıkla bekliyor" dedi..

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18