::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Buharalı Abdullah Aker Hoca efendi

Tarsus'un manevi dinamiklerinden merhum Buharalı Abdullah Aker Hoca efendi adına Ülküköy mevkiinde yaptırılan Camide yardım amaçlı bir etkinlik düzenlendi..
Buharalı Abdullah Aker Hoca efendi
Haber Giriş:
10 Şubat 2016 Çarşamba 18:15

Tarsus’un manevi dinamiklerinden merhum Buharalı Abdullah Aker Hoca efendi adına Ülküköy mevkiinde yaptırılan Camide yardım amaçlı bir etkinlik düzenlendi..

Kuran-ı Kerim Hadimi-Furkanı Mübin Muallimi Üstad. H.Hafız olarak bilinen  ve Tarsus’ta geçmiş yıllarda hem imamlık hemde müftülük yapan Buharalı Abdullah Hoca Efendi adına Ülküköyde yaptırılan Camiye maddi destek sağlamak ve eksikliklerini tamamlamak için ‘’Buharalı üstad hafız Hacı Abdullah Aker Hocaefendi Tarsusi’’ adlı kitap satışı yapıldı.  Abdullah efendinin torunlarından olan Abdullatif Karaca’nın araştırma yaparak kaleme aldığı “Buharalı Abdullah Efendi- Tarsusi” adlı kitap Cuma namazından çıkışta  satışa sunuldu.

Buharalı  Abdullah Hoca Efendi, 1885  yılında   Türkistan’da   bu günkü  Özbekistan’ın Nemengan  Vilayeti’nin Köy’lerinden olan Garibler Köy’ünde doğmuş, 105 yıl yaşamış ve ömrünün 70 yılına yakınını Tarsus’ta geçirmiştir. Mezarı da Tarsus’ta bulunan bu değerli Hocaefendinin adına bugünlerde bir kitap yazan  torunu Abdullatif Karaca bu kitabın gelirini Buharalı Abdullah Efendi Camisine bağışladı.

 Abdullatif Karaca “Kitabımın gelirini  Buharalı Abdullah Efendi Camisine bıraktım. Böylece Hocaefendi için yaptırılan camiye katkımız olurken aynı zamanda Hocaefendiyi daha geniş kitlelerin tanımasını sağlamış olmaktan mutluluk duydum” dedi. Kitap isteyenlere hediyesi 10 TL”den satılarak  geliri camiye bağışlandı.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46