::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Buharalı Abdullah Efendi Camii'nde Coşkulu Gençlik Buluşması

Tarsus Müftülüğü “Gençlik Buluşması Projesi” kapsamında yatsı Namazında Buharalı Abdullah Efendi Cami Gençlik Kolları faaliyetleri çerçevesinde “ Cami Gençlik Buluşması” programı düzenlendi.
Buharalı Abdullah Efendi Camii'nde Coşkulu Gençlik Buluşması
Haber Giriş:
04 Mart 2015 Çarşamba 08:41

Tarsus Müftülüğü “Gençlik Buluşması Projesi” kapsamında  yatsı Namazında  Buharalı Abdullah Efendi Cami Gençlik Kolları faaliyetleri çerçevesinde “ Cami Gençlik Buluşması” programı düzenlendi.

Tarsus Müftülüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre  yatsı   ezanıyla beraber Buharalı Abdullah Efendi Camiine akın eden cemaat, hayatları boyunca unutamayacakları anlar yaşadılar.

Çiğ köfte ikramının da  yapıldığı programa Kaymakam Hasan Göç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Emniyet Müdürü Haydar Çelik, Müftü Hayri Erenay, Buharalı Abdullah Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Erpolat ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Program kılınan yatsı namazının ardından Camii İmam Hatibi Dinçer Yılmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerimle başladı. Katılımcıların çoğunluğunun gençlerden oluştuğu ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı gözlendi.

Müftümüz Hayri Erenay, yaptığı konuşmada; emeği geçen herkese teşekkür ederim. Camiimizi dolduran cemaatimize teşekkür ederim. Bizleri yalnız bırakmayan gençlerimize, çocuklarımıza teşekkür ederim dedikten sonra katılımcılara hitaben, Dindar olan ve değerlerine sahip çıkan kesimin artık bir muhasebeye girmesi gerektiğini belirterek “ Öncelikle şunları belirtmek isterim ki, Hz. Ademin (a.s) yaptığı gibi dünyaya gelir gelmez yüce rabbimize yaptığı duanın birincisi affedilmek, İkincisi Cennetteki nurdan Kabe’yi dünyada istemek olmuştur. Şehrin kalbine yeniden camileri yerleştirmek zorundayız. Bir memlekette sözü cami söylerse herkes burada cem olur, toplanır ve şu duvarlara hangi kesimden ve meşrepten olursa olsun sırtını dayayarak ibadetlerini yerine getirir” dedi.

Cami Bölünürse Toplum Bölünür.

Cami bölünürse toplum bölünür diyen Müftü Hayri Erenay “ Caminin  hayatın merkezine çekilebilmesi için de, ‘Ben devlete karşı çok hassasım, ‘ ben Kurtuluş Savaşı mücadelesi veren liderlerin yolundan gidiyorum’ diyen, bayrak denilince ‘tüylerim ürperiyor’ diyen de dahil devlet yaşasın diyorsa Camileri ayakta tutmalı. Cami bizi cem eden bir yer olmalıdır” ifadesini kullandı.

İlçe Vaizi Mikayil Tayşan’ın yaptığı kısa konuşmanın ardından, özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği buluşmada Müftülük tarafından Çiğ köfte ve ayran ikramında bulunurken, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise böyle bir organizeye ev sahipliği yapan Müftü Hayri Erenay ve din görevlileri kutladı.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google