::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bülent Acun Mehmet Akif Ersoy'u Mezun Olduğu Okulda Anlattı

İstiklal şairimiz Merhum Akif Ersoy'un 80.vefat yılı dolayısıyla Fatih İmam Hatip ortaokulu bu yıl Fatih Akbaba Mehmet efendi müezzin kayyımı gazetemiz yazarı hemşehrimiz şair ve yazar Bülent Acun'u davet etti.
Bülent Acun Mehmet Akif Ersoy'u Mezun Olduğu Okulda Anlattı
Haber Giriş:
01 Ocak 2017 Pazar 22:39

İstiklal şairimiz Merhum Akif Ersoy’un  80.vefat yılı dolayısıyla Fatih İmam Hatip ortaokulu bu yıl  Fatih Akbaba Mehmet efendi müezzin kayyımı gazetemiz yazarı hemşehrimiz şair ve yazar Bülent Acun’u davet etti.

 

Akif’in mezun olduğu taş mektepte gerçekleşen program İstiklal marşı ve Akif’in diğer şiirlerin diğer öğrencileri tarafından okunmasıyla başladı.

 

Programda kısa bir konuşma yapan program koordinatörü ve Fatih imam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden araştırmaca yazar Rüstem Budak, şunları söyledi:

‘’Biz İstiklal  şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un mezun olduğu okulun öğrenci ve öğretmenleriyiz.  Bundan dolayı Akif’i anlamak herkesten daha çok bizim vazifemiz. Bu düşünceden hareketle bu yıl ‘’Akif Dededen Arif toruna mesajlar’’sloganıyla gönül gözüyle gören gönül diliyle konuşan ve görme engeline rağmen oldukça başarılı bir din görevlisi olan Bülent Acun hocamızı  davet ettik. Bakalım gönül gözüyle Akif nasıl görülüyormuş.’’dedi.

 

Daha sonra öğrencilere hitap etmek üzere söz alan Bülent Acun,okul idaresine ve kendisini bu programa davet eden Rüstem Budak’a teşekkür ederek başladı konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Arkadaşlar,Mehmet Akif Ersoy bizim İstiklal  ve İstikbal şairimizdir.Akif bizim dedemizdir. Akif bize  hem şiirleriyle hem de hayatıyla güzel örnek olmuştur.Mehmet Akif  hem bir şair hem bir milletvekili hem bir vaiz hem bir veteriner,hem bir hafız hem de bir yüzücüdür. Yani dedemiz Akif oldukça başarılı ve yetenekli birisidir.Akif dede,doğruluğun dürüstlüğün ve vatan ve millet sevgisin sembolüdür.

Bugün bizim yapmamız gereken şey  Akif  gibi olmaya çalışmaktır.Akif gibi olmak için Akif’i okumak,tanımak ve anlamak icap eder.’’

 

Bülent Acun bu kısa konuşmanın  ardından Akif’in safahattan seçme beyitleri doğaçlama bir besteyle öğrencilere  seslendirdi.

 

Program öğrencilerin  Bülent Acun’un kaleme aldığı  ‘’ insan ve mabet’’ şiirini ezbere okumalarıyla sona erdi.

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46