::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Büyükşehir Belediye Başkan a.adayı İstemihan Talay

Mersin'de sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız
Büyükşehir Belediye Başkan a.adayı İstemihan Talay
Haber Giriş:
12 Aralık 2017 Salı 20:50

Gittiği her yerde sevgi seliyle karşılanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı, Kültür eski Bakanı ve Büyükşehir Belediye Başkan a.adayı M. İstemihan Talay, “Yatırım ve yatırımcı dostu belediye olacağız. Böylece Mersin’imizde istihdam yaratıp, işsizliği en aza indireceğiz.” dedi.

 

Mersin Balık Pazarında, Erden Balık Restaurantta Nihat Güverti’nin ev sahipliğinde gazetecilerle bir araya gelen CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan a. Adayı M. İstemihan Talay, seçim çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.Gazetecilerle geçmişten bu yana iyi ilişkiler içinde bulunduğu, gerek Kültür Bakanlığı yaptığı, gerekse 4 dönem Milletvekilliği görev döneminde ve gerekse diğer zamanlarda her zaman Basın ve Medya Mensuplarıyla dosthane ilişkilere çok önem verdiğini ifade eden Talay, her meslek grubu ve özellikle sivil toplum örgütleri ve basın mensuplarıyla uyum içinde hizmet vereceklerinin altını çizdi.

Tarsus’tan Anamur’a kadar Mersin’in en ücra köşelerine kadar giderek vatandaşlarla görüştüklerini, onların sorunlarını dinleyip, çözümü konusunda her zamanki gibi yardımcı olmaya devam eden İstemihan Talay, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler ve genel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi seçimine, istikrarlı, sistemli, planlı ve proğramlı bir şekilde hazırlanmaya devam ettiklerini belirterek, “Yerel ve Genel seçimlere yarın seçim yapılacakmış gibi çalışıyoruz. Mersin’imize hayat verecek projelerimizle hazırlanıyoruz.

Mersin’imizin tamamı hak ettiği çağdaş hizmetlere bizim yönetimimizde kavuşacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Talay, “CHP olarak ilk hedefimiz Mersin’de yerel seçimde en az yüzde 45 oranında oy alarak seçimi kazanmaktır. İddia ediyoruz, Mersin Büyükşehir Belediyesini en az yüzde 45 oranında oy alarak kazanacağız. Tabi ki Büyükşehir ile birlikte Mersin’in tüm ilçelerini kazanmaya odaklanmış bulunuyoruz. Her konuşmamda ifade ettiğim gibi biz büyük hizmet idealleri olan bir anlayışa sahibiz. Bir kez daha söylemek istiyorum ki, 2019 yerel ve genel seçimlerinde Mersin’de başarı destanı yazacağız.

 

Mersin’e ve Mersin’de yaşayan tüm hemşehrilerine yürekten inandıklarını, Mersinliler’in de Mersin Büyükşehir’de halkçı bir yerel yönetim anlayışını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiklerini dile getiren Talay,”Biz her zaman halkımıza güvendik. Bizde halkımızın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık” dedi.

 

Kendisinin makam ve mevki peşinde olmadığını, ancak bölgesine ve ülkesine hizmet etme gibi bir sorumluluğu olduğunu belirten Talay, “Mersin Büyükşehir belediye yönetimi bizim dönemimizde halkla iç içe olan, tüm kararlarda halkın iradesiyle hareket eden, halkçı ve adil bir yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Belediye yönetimi bizim dönemimizde halkın tamamını kucaklayan bir anlayışla hareket edecek. Bu önemli göreve talip olurken geçmişten gelen birikimlerimizi, deneyimlerimizi hayata geçirecek bir yerel yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz. 3 dönem kalemiz olan ancak 2014’de kaybettiğimiz Mersin Büyükşehir Belediyesini yeniden kazanacağız ve hizmetlerimizle bir daha kaybedilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Mersin’i basınıyla, Medyasıyla, Meslek Odaları ve tüm STK’larla el ele vererek yıldız bir kent yapmaya kararlı olduklarını kaydeden Talay, “Biz her türlü eleştiriye açığız. Basın mensuplarının her zaman yakınında ve yanlarında olduk. Sizlerin de destek ve önerileriyle Mersin Büyükşehir’de Halkın Belediyesini kuracağız. Halkçı bir belediye başkanı olarak her zaman halkın arasında olacağız. Her türlü projeye açık olacağız. Kaldırım bozmak, sonra yeniden yapmak, yeşil alanları kaldırıp, betonlaştıran bir belediye olmayacağız.  bunu uzun yıllara hizmete dayalı bir yapı Çünkü biz Mersin’imize, Mersin’de yaşayan kardeşlerimize, hemşehrilerimize yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

 

Artık bu güzel kentte herkesi kucaklayan, birleştirici, haktan yana, halktan aldığı kaynakları halkın hizmetine adil bir şekilde sunan, çağın gerektirdiği çağdaş hizmetleri doğrudan doğruya vatandaşlara sunacak olan CHP’liler iş başına gelmesi gerektiğinin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade eden Talay, “Yatırımın ve yatırımcının dostu bir yerel yönetim olacağız. Yatırım demek, üretim demektir, istihdam demektir. Yatırım demek işsizliğin bitirilmesi, halkın refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin artması demektir. Sadece Mersin’e değil, tüm ülkenin yatırımcılarının bölgemize yatırım yapmaları için çalışacağız. Geçmişten bu yana gelen deneyimlerimiz ve kurduğumuz dostluklarla bunu başaracak güçteyiz. Kaldı ki Mersin, ülkemizde yatırım yapılacak en güzel kentlerin başında gelmektedir. Yerel yönetim olarak yerel hizmetlerimizi sunarken, Mersin’i Türkiye’nin çekim merkezi haline getirirken, diğer yandan Mersinli öğrencilerimizin, Mersin’deki iş adamlarımızın, Meslek odalarımızın kent dışındaki sorunlarının çözümü içinde devreye gireceğiz. Klasik belediyecilik anlayışı artık geride kalacak” dedi.

Adil hizmet anlayışının hayata geçirilmesini sağlayacak olan CHP’yi Mersin Büyükşehir Belediye yönetiminde hakim kılacaklarını dile getiren Talay, Kentsel dönüşüm konusunda da işin sosyolojik, ekonomik ve psikolojik boyutlarını düşünerek, halkın menfaatleri doğrultusunda hareket edeceklerini vurguladı.

CHP’nin Sosyal demokrat yerel yönetim anlayışının Mersin’de iktidar olacağının altını bir kez daha çizen Talay, “Gazeteciler ve Medya Mensuplarıyla tekrar ediyorum, uyum içinde birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Geçmişten bu yana Gazetecilerle içinde bulunduğumuz güzel ilişkiler daha da artarak devam edecektir. Bizim kimseyle kavgamız olmaz. Bakın bir söz var size söyleyeyim:”Kabadayının akılsızı Polisle, Avukatın beceriksizi Hakim ile, siyasetçinin akılsız ve beceriksizi  Gazeteciyle, Medya mensuplarıyla kavga eder”.

 

Ama biz her zaman kavgadan yana değil, barıştan yana olduk. Barıştan, sevgiden ve hoşgörüden yana olmaya devam edeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.(kaynak:İstemihan Talay)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI
SİYASET

20 Mart 2024 Çarşamba 17:33

ABDURRAHMAN ALTINSUCU'NUN YENİ YÖNETİM KURULU ONAYLANDI

Ak Parti Tarsus İlçe başkanı Av.Abdurrahman Altınsucu'nun yeni yönetim kurulu onaylandı
17:33
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı
SİYASET

14 Mart 2024 Perşembe 09:03

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın Proje Tanıtım Toplantısı

SEÇER''5 YILLIK SÜREÇTE ALİ BOLTAÇ'IN VE TARSUSLULARIN YANINDA OLACAĞIZ''
09:03
MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”
SİYASET

10 Mart 2024 Pazar 11:18

MERSİN'İN HİZMETKARI OLMAYA GELİYORUZ”

Başkan Serdar Soydan, 100 Projesini kamuoyu ile paylaştı: “100 projemiz ve %100 belediyecilik anlayışımızla harekete geçiyoruz”
11:18