::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MADIMAK'I UNUTMADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinliklerine gelenlerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybettiği olayların 26'ncı yıl dönümünde anlamlı bir etkinlik düzenliyor
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MADIMAK'I UNUTMADI
Haber Giriş:
02 Temmuz 2019 Salı 08:34

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinliklerine gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybettiği olayların 26’ncı yıl dönümünde anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

3 Temmuz Çarşamba günü ‘unutMADIMAKlımda’ Anma Etkinliği’ne Sivas’ta yaşamını yitiren Şair Metin Altıok’un kızı ve CHP önceki dönem milletvekillerinden Zeynep Altıok ile yine olayda can veren şair Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan’ın konuşmacı olarak katılacak. Sanatçı Erdal Erzincan da bir dinleti sunacak. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinlik, 3 Temmuz Çarşamba günü saat 19:00’da başlayacak.

Hayatını kaybedenler türkülerle anılacak

Mersin’e gelecek olan şair Metin Altıok’un kızı önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ile yine aynı katliamda can veren şair ve tıp doktoru Behçet Aysan’ın kızı dramaturg, şair ve yazar Eren Aysan konuşmacı olarak katılacak.  Usta bağlama sanatçısı Erdal Erzincan da yitip gidenlerin anısına türkülerini ve ağıtlarını seslendirecek.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google