::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR'DE BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi, Mersinliler'in Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirmesi için tüm birimleri ile gerekli önlemleri aldı.
BÜYÜKŞEHİR'DE BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
Haber Giriş:
08 Ağustos 2019 Perşembe 10:38

Büyükşehir Belediyesi, Mersinliler’in Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için tüm birimleri ile gerekli önlemleri aldı.

Bu yıl alınan meclis kararı ile ücretsiz olan mezbahalar ve mobil kesimhaneler, Büyükşehir’in titiz çalışmalarıyla vatandaşın kullanımına hazır hale getirildi. Mersin’in 13 ilçesinde, toplam 26 noktada hizmet verecek mobil kesim üniteleri, bayramın 1. günü, 8 farklı noktadaki mezbahalar ise bayram boyunca açık olacak.

Mezarlıklar başta olmak üzere kent genelinde sürdürülen temizlik ve ilaçlama çalışmaları, mezarlıklara ücretsiz ulaşım, kent içi ulaşımın ücretsiz olması gibi birçok alanda gerekli tüm çalışmalar yapılarak, vatandaşların pırıl pırıl bir Mersin’de bayramı karşılaması sağlanmış oldu.

Veterinerlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kurban Bayramı’nda vatandaşların hizmetinde olacak mobil kesim üniteleri ve mezbahalarla ilgili çalışmalarını tamamladı.

Mersin’in 13 ilçesinde, toplam 26 noktada hizmet verecek mobil kesim üniteleri, bayramın 1. günü, 8 farklı noktadaki mezbahalar ise bayram boyunca açık olacak. Veteriner hekimlerin de yer alacağı mobil kesim ünitelerinde, sertifikalı kasaplar tarafından gerçekleştirilecek olan kesimler ücretsiz yapılacak. Sağlıklı ve hijyenik koşullarda ücretsiz hizmet verecek olan mobil kesim üniteleri ve mezbahalar, 07.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.

Ulaşım bayram boyunca ücretsiz olacak, mezarlıklara ücretsiz servis yapılacak

Büyükşehir Belediyesi otobüsleri her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da Mersinliler’i ücretsiz taşıyacak. Vatandaşlar 4 günlük Kurban Bayramı boyunca akraba ve arkadaş ziyaretleri ile kabristan ziyaretlerini ücretsiz olarak gerçekleştirebilecek.

Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini de kolay hale getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, mezarlık servisi uygulaması ile Arife günü başlayarak bayram boyunca ücretsiz ulaşım sağlayacak.

Ücretsiz servisler Makine İkmal’den 08.00-16.00 saatleri arasında her saat başı, Güneykent Mezarlığı’ndan ise 08.00- 17.00 saatleri arasında her saat başı kalkacak.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google