::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR'DE ULAŞIMA KADIN ELİ DEĞİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 73 otobüs şoförü alımı için tamamlanan mülakatların ardından, şoför adaylarına araç içi tanıtım ve direksiyon eğitimleri verdi
BÜYÜKŞEHİR'DE ULAŞIMA KADIN ELİ DEĞİYOR
Haber Giriş:
31 Ekim 2019 Perşembe 09:36

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 73 otobüs şoförü alımı için tamamlanan mülakatların ardından, şoför adaylarına araç içi tanıtım ve direksiyon eğitimleri verdi. Mülakattan geçen 41 kadın ve 183 erkek aday, araç içi kontrol edilecek hususlardan direksiyon hakimiyetine kadar birçok konuda eğitim alarak sınava tabi tutuldu. Başarılı olan adaylar, kentte konforlu ve güvenli ulaşım hedefiyle vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

Geçtiğimiz günlerde araç filosunu genişletileceğinin müjdesini veren Başkan Seçer’in talimatıyla otobüs şoförü alımları başladı. Büyükşehir Belediyesi, ilana çıktığı 73 otobüs şoförü alımı için yapılan mülakatlarda eğitimlere ve sınavlara girmeye hak kazanan adayları belirledi. Yeterliliklerini mülakatlar sırasında kanıtlayan 41 kadın ve 183 erkek adayın eğitimleri, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde görev yapan direksiyon usta öğreticileri tarafından verildi.

Araç çalıştırma, araç sollama, durakta yolcu alma ve indirme, dönel ada içinde dönüş yapma, geri manevra, park etme, araç göstergelerini bilme ve tanıma konularında verilen eğitimlerin ardından adayların direksiyon hakimiyeti yeterliliği test edildi ve sınava tabi tutuldu. Pek çok maddede değerlendirilecek olan 41 kadın ve 183 erkek aday arasından başarılı olanlar en kısa sürede görevlerine başlayacak.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google