::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR'DEN CANSIZ TATBİKAT

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, afet ve acil durumlarda müdahale ve defin işlemlerinin en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla Akbelen Mezarlığı'nda cenaze nakil ve defin eğitimi verdi.
BÜYÜKŞEHİR'DEN CANSIZ TATBİKAT
Haber Giriş:
26 Haziran 2019 Çarşamba 11:02

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, afet ve acil durumlarda müdahale ve defin işlemlerinin en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla Akbelen Mezarlığı’nda cenaze nakil ve defin eğitimi verdi.

Defin Hizmet Grubu tarafından geçekleştirilen eğitimler kapsamında cansız mankenler kefenlenerek, defnedildi.

Öncelikli olarak teorik eğitimin verildiği tatbikatta, senaryo gereği Mersin’de yaşanan deprem sonrası enkaz altından çıkarılan cenazelerin defin işlemleri uygulamalı olarak yapıldı. Teorik ve pratik olarak iki aşamalı verilen eğitimde, cenaze nakil aracı kullanımından kimlik belirleme işlemlerine, yıkama, kefenleme işlemlerinden cenaze namazı kılımı ve defnedilme aşamasına kadar her basamak ilgili görevlilere uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimlerde defin sırasında gerekli olan zemzem suyu, gül suyu ve çörek otu gibi tüm malzemelerin kullanımı anlatılırken, cenaze namazı da kılındı.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google