::
16 Nisan 2024 Salı

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE İŞİTME TARAMA TESTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki İkinci Bahar Emekli Evi'ndeki yaşlıları, işitme tarama testinden geçirdi
BÜYÜKŞEHİR'DEN EMEKLİLERE İŞİTME TARAMA TESTİ
Haber Giriş:
23 Kasım 2019 Cumartesi 13:03

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki İkinci Bahar Emekli Evi’ndeki yaşlıları, işitme tarama testinden geçirdi

Emekliler, testin sonucunda hangi oranda işitme kaybı yaşadıklarına dair bilgilendirildi. Ücretsiz gerçekleştirilen testin ayaklarına kadar geldiğini ve böylece hastanede sıra beklemekten kurtulduklarını dile getiren emekliler, hizmetten memnun kaldıklarını söyledi.

“Belediyemizin sağlık alanındaki en güzel çalışmalarından biri”

Akdeniz İşitme Cihazları odyometristi Serhat Salman, emeklilere kulak zarı muayenesi ve işitme tarama testi yaparak sonuçlarını kendilerine bildirdi. Hizmetin emekliler açısından önemli olduğuna değinen Salman, “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve Emekli Evi çalışanlarına bu hizmeti halkımıza getirmekte bize ön ayak oldukları için teşekkür ediyorum. Burada yaptığımız işlem, emeklilerimize işitme tarama testi ve kulak muayenesi. Bu işlemi hastanede yapmak, sıra almak, beklemek gerçekten çok zor oluyor. Burada beş dakikada bitirip, hastamıza bilgilendirmede bulunup, hastaneye yönlendiriyoruz. Belediyemiz’in sağlık alanındaki en güzel çalışmalarından bir tanesi” dedi.

“Hastaneye gitmiş olsaydım, bir günüm gitmiş olacaktı”

İşitme tarama testinden geçen ve 10 yıllık emekli olan Nilgün Sağ, sonuçlar doğrultusunda detaylı muayene olması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Beni yaklaşık iki gün önce mesajla bilgilendirdiler. Bugün bu işitme tarama testinin yapılacağını, bizleri muayene edeceklerini öğrendim. Çok güzel bir hizmet. Burada bizi muayene ettiler. Sonucumu aldım. En azından sağlığımın nasıl olduğunu öğreniyorum. Eğer ben bir hastaneye gitmiş olsaydım, bir günüm gitmiş olacaktı. Burada beş dakika içinde işlemlerimiz yapılmış oldu. Bir ücret de ödemiyoruz. Bu bize Belediyemiz’in sunduğu bir hizmet. Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum. Her iki kulağımda da işitme kaybı olduğunu öğrendim. Bu testten sonra bir doktora gidip, detaylı bir incelemeye gireceğim.”

“Kulakları işitmeyen arkadaşlar vardı, hastaneye gidemiyorlardı”

Emekli Evi’ne yaklaşık 4 aydır gelen 72 yaşındaki Erol Kerte ise kulağında yüzde 30 oranında işitme kaybı olduğunu belirterek, “İşitme testine girdim, arkadaşlar iki kulağımı da inceledi. Her iki kulağımda da en hassas sesleri duyana kadar beni kontrol ettiler. Sonuç olarak, yüzde 30 bir kayıp var. ‘6 ay arayla kontrole gelirseniz daha iyi olur’ dediler. Belediye’nin iyi bir hizmeti oluyor. Kulakları işitmeyen arkadaşlar vardı, hastaneye gidemiyorlardı. Başkanımız’a bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17