::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR'DEN ''İSTİRİDYE MANTARI PROJESİ''

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın tarım ile uğraşan ailelere ekonomik yönden katkı sağlamak ve mevcut tarımsal ürünlere alternatif olarak ürünlere yönlendirmek amacıyla verdiği eğitimler amacına ulaşıyor
BÜYÜKŞEHİR'DEN ''İSTİRİDYE MANTARI PROJESİ''
Haber Giriş:
29 Şubat 2020 Cumartesi 09:47

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın tarım ile uğraşan ailelere ekonomik yönden katkı sağlamak ve mevcut tarımsal ürünlere alternatif olarak ürünlere yönlendirmek amacıyla verdiği eğitimler amacına ulaşıyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen “İstiridye Mantarı Üretim Sistemleri Kurulum Projesi”, üreticilere büyük kolaylık sağlıyor. Toroslar, Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan toplam 7 adet İstiridye Mantarı Üretim Sistemi ile üreticiler artık yıl boyu üretim yapabiliyor.

Uygun koşullar sağlandığında yıl boyu üretim yapılabilen istiridye mantarı yetiştiriciliği, karlı bir tarım kolu olarak üreticiye sunuldu. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kurulan üretim çadırları sayesinde ürünler hem doğal afetlerden zarar görmüyor, hem de çadırların evlerine yakın olması sebebiyle tüm aile ilgilenebiliyor.

Büyükşehir’den Mersin tarımına alternatif ürün: İstiridye mantarı

Büyükşehir Belediyesi, tarımdan hayvancılığa hibe desteklerinden teknik eğitimlere kadar her alanda çiftçilerin yanında yer alıyor. Tarsus İlçesi Çiriştepe ve Kaleburcu Mahallelerinde birer adet, Damlama Mahallesi’nde 2 adet, Toroslar İlçesi Evrenli Mahallesi’nde bir adet, Erdemli İlçesi Sıraç Mahallesi’nde bir adet ve Silifke İlçesi Keşlitürkmenli Mahallesi’nde bir adet olmak üzere toplamda 7 adet kurulan istiridye mantarı üretim çadırıyla tarımla uğraşan ailelerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve ekonomik yönden aile bütçesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Söz konusu projeyle üreticiler sezonda 6-6,5 ton ürün alabiliyor. Elde edilen ürünler kilo başına 7-10 TL arasında değişen fiyatla satılabiliyor.

“İstiridye mantarı bizim için çok avantajlı”

Mantar yetiştiriciliği eğitimlerini aldıktan sonra Büyükşehir’in kurduğu istiridye mantarı üretim çadırıyla aile ekonomisine katkı sağladığını belirten Toroslar İlçesi’nin Evrenli Mahallesi’nde yaşayan İkram Zengin, “İstiridye mantarı nedir bilmezdik. Mersin Büyükşehir Belediyesi bir proje hazırladı. O projeye biz de dahil olduk. Görmüş olduğunuz çadır kuruldu. İki seneden beridir bu işi yapıyoruz. İstiridye mantarı bizim açımızdan, çiftçi olduğumuz için çok avantajlı bir şey. Kapalı ortam, her şey makine ile hallediliyor. Kapalı ortam olmasından dolayı doğal afetlerden zarar görmüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu istiridye mantarı projesinden çadırımızda yıllık üç defa üretim yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“En büyük destekçim eşim”

İstiridye mantarı çadırının evlerine çok yakın olması nedeniyle ailecek ilgilenebildiklerini vurgulayan Zengin, “Her şey makineye bağlı olduğu için mantarın gelişimi çok güzel. Biz de tabi özverili olarak kontrollerini yapıyoruz. En büyük desteğim eşim. Evimizin yanında olmasından dolayı her an için çıkıp kontrollerimizi yapabiliyoruz. Satışta herhangi bir sıkıntımız yok, rahatlıkla satabiliyoruz. İnşallah daha iyi olacak. Biraz daha büyütmeyi düşünüyoruz. Bizi böyle bir projeyle buluşturduğu için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer Bey’e ve bütün ekibine sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Tarsus Ticaret Borsası Personellerine Ödül
12:48
Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret
EKONOMİ

16 Kasım 2023 Perşembe 11:23

Kaan Saltık'dan TSO'ya ziyaret

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak'ı ziyaret etti
11:23
Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor
EKONOMİ

02 Kasım 2023 Perşembe 10:08

Mersin Agropark Türkiye'ye model oluyor

10:08
SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ
EKONOMİ

29 Mayıs 2023 Pazartesi 09:45

SABRİ TEKLİ GÜVEN TAZELEDİ

09:45