::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR'DEN KARABUCAK ORMANININ İÇİNDEN GEÇEN YOLA KAPSAMLI BAKIM

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri, geçmişi bataklık olan ve çoğunluğu okaliptüs ağaçlarından oluşan Tarsus Karabucak ormanı içinden geçen yolda, kapsamlı bakım ve onarım çalışması başlattı
BÜYÜKŞEHİR'DEN KARABUCAK ORMANININ İÇİNDEN GEÇEN YOLA KAPSAMLI BAKIM
Haber Giriş:
09 Temmuz 2020 Perşembe 08:45

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri, Tarsus’un güney bölgesinde bulunan ve 1930’lı yıllarda bataklık olan bölgenin kurutulması amacıyla çoğunluğunu okaliptüs ağaçlarının dikilmesiyle oluşturulan Karabucak ormanı içinden geçen yolda kapsamlı bakım ve onarım faaliyeti başlattı.

 

Tarsus’un Yunus Emre Mahallesi sınırlarından geçerek başlayan ve yine Tarsus’a bağlı Yeşiltepe, Özel Bahşiş ve Kulak Mahalleleri ile çevrede bulunan diğer yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların da sıklıkla kullandıkları yolda, öncelikle sürekli zemin çökmesi oluşan noktalarda açma çalışmaları başlatıldı.

 

Tabanı yumuşak toprak veya çamurdan oluşan bölgede sorunlu noktalarda zemin kotu düşürülerek, ardından açılan çukurlara kaya doldurulmaya başlandı.

 

Tarımsal işlemlerin yoğun olduğu bölgede ağır tonajlı araçlarında sürekli geçiş yapmasından dolayı devamlı olarak çöken yolun zemin güçlendirme faaliyetlerine azami özen gösteren Büyükşehir ekipleri, taş doldurulan noktalarda sıkıştırma faaliyeti de gerçekleştiriyor.

 

Ağır iş makinaları aracılığıyla zemin sıkıştırma ve güçlendirme faaliyetleri, yolun diğer bölümlerinde de uygulanacak ve ardından asfaltlama çalışması yerine getirilecek.

 

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Karabucak yolunda uzun yıllardır yaşanan zemin çökme problemine son vermek istediklerini belirterek, “Karabucak ormanı, bataklık alanın kurutulması amacıyla endüstriyel bir ağaç türü olan okaliptüs ağaçlarından oluşmakta. Ağaçlar taban suyunu çekmesine rağmen, bölge önceden bataklık olduğundan dolayı oldukça yumuşak bir zemine sahip.

 

Karabucak yolu ova’da bulunan Yeşiltepe, Özel Bahşiş ve Kulak mahalleleri başta olmak üzere, diğer yerleşim yerlerine gidiş-geliş yapan vatandaşlarımız tarafından sıklıkla kullanılıyor.

 

Bölgede tarımsal üretimin yoğun olması ve ağır tonajlı araçlarında buradan geçiş yapmasından dolayı ister istemez yol bozulması ve çökmesi yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak söz konusu problemli noktalarda zemini kayalarla doldurarak, sıkıştırma faaliyeti yapıyoruz. Yürüttüğümüz çalışma gerçekten çok kapsamlı. Ekiplerimiz seri şekilde mesai harcayarak en kısa sürede yolun diğer bölümlerinde ki problemli noktaları da ortadan kaldıracaklardır” diye konuştu.

 

Araç trafiğine kapatılan yolda, geçişler kontrollü olarak tali yollardan sağlanıyor.

Paylaş:  Facebook Twitter Google