::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR'DEN KORONAVİRÜS'E KARŞI SAĞLIK PAKETİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere el dezenfektanından sabuna kadar temel hijyen ürünleri içeren bir sağlık paketi hazırlıyor
BÜYÜKŞEHİR'DEN KORONAVİRÜS'E KARŞI SAĞLIK PAKETİ
Haber Giriş:
02 Nisan 2020 Perşembe 12:24

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı tüm birimleriyle koordineli olarak önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Virüs riskini en aza indirmek için kent genelinde dezenfeksiyon çalışmalarına devam eden Büyükşehir, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere hijyen ürünleri içeren bir sağlık paketi hazırlıyor.

Salgın ile mücadele için kurulan Kriz Merkezi aracılığıyla Büyükşehir’den hijyen ürünleri talebinde bulunan yurttaşlara kısa sürede yanıt veren ekipler, Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar hizmet ulaştırıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açıkladığı 200 bin sağlık paketinden hazırlanan 2 bin adedi ilk etapta toplu taşıma aracı kullanan yolculara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İhtiyaç sahiplerine sağlık paketi

Büyükşehir, küresel bir sağlık problemi haline gelen Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde kent genelinde önemli sterilizasyon çalışmaları gerçekleştirirken, halk sağlığı için kişisel hijyenin önemine de vurgu yapıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşları önceleyerek, ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaştırılmak üzere hijyen ürünleri içeren bir sağlık paketi hazırlıyor. İçinde sabun, el dezenfektanı, maske ve Koronavirüs ile ilgili bilgilendirici el broşürünün yer aldığı paket, koruyucu tulum, eldiven ve maske ile çalışan personel tarafından steril ortamda oluşturuluyor.

Yurttaşlar, Kriz Merkezi’ni arıyor, ekipler sağlık paketini kısa sürede ulaştırıyor

Koronavirüs salgını ile mücadele etmek amacıyla Büyükşehir’in öncülüğünde kurulan ve yurttaşların sorunlarına hızlıca çözüm üretmek için 7/24 yoğun bir şekilde çalışan Kriz Merkezi, yaş almış, kronik rahatsızlığı olan, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların taleplerini alarak, onlara kısa sürede ulaşıyor. El yıkamak gibi temel hijyen kurallarının artırılması gereken süreçte, temizlik malzemesi talebinde bulunan yurttaşlara Büyükşehir, hazırladığı sağlık paketlerini kısa sürede ulaştırıyor.

Edibe Sahil: “Tüm vatandaşlarımız güvenle, sağlıkla kullanabilir”

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin Koronavirüs ile mücadele kapsamında birlikte çalıştığını ifade eden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, “Bir paket hazırladık. İçerisinde dezenfektan, maske, sabun ve bilgilendirme broşürü mevcut. Ulaştırdığımız tüm vatandaşlarımız güvenle, sağlıkla kullanabilir” dedi.

Toplu taşıma araçlarına ilk etapta 2 bin sağlık paketi konuldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 200 bin sağlık paketinin hazırlandığını kamuoyuyla paylaştı. İlk etapta hazırlanan sağlık paketlerinden 2 bin adedi toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlara ulaştırılmak üzere belediye otobüslerine konuldu.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, hazırlanan sağlık paketlerinin belediye otobüslerinin giriş kapısına konulduğunu, binen yolculara iletilmek üzere yola çıktığını ifade etti. Demir, “Bu sağlık paketinin içerisinde el dezenfektanı, sabun, koruyucu maske ve bilgilendirici broşür bulunmaktadır. Kentimizin birçok noktasında dağıtıldığı gibi biz de bunun toplu taşıma ayağını yürütmekteyiz. İlk etapta 2 bin adedini yolcularımıza ulaştırıyoruz. Yolcularımız araca bindiklerinde öncelikle el dezenfektanlarıyla koruyucu önlemlerini alıyorlar. Daha sonra sağlık paketini alarak yolculuklarına devam ediyorlar” dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google