::
25 Haziran 2025 Çarşamba

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR'DEN KORONAVİRÜS İÇİN HER ALANDA BİLGİLENDİRME

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyaya yayılan ve Türkiye'de de ortaya çıkan Koronavirüs salgını kapsamında aldığı tedbirleri artırıyor
BÜYÜKŞEHİR'DEN KORONAVİRÜS İÇİN HER ALANDA BİLGİLENDİRME
Haber Giriş:
30 Mart 2020 Pazartesi 09:17

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de ortaya çıkan Koronavirüs salgını kapsamında aldığı tedbirleri artırıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs’e karşı bünyesinde bulunan toplu taşıma araçlarını bilgilendirici reklamlarla giydirdi. Büyükşehir, tüm bunların yanı sıra halkın bilgilenmesi amacıyla el broşürü hazırladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın kent genelinde yer alan ledli levhalarında da Koronavirüs’e karşı uyarıcı mesajlara yer verildi.

Mersin merkez ve ilçelere asılan billboardlarda halk Koronavirüs’e karşı uyarıldı. Billboarlarda “Kendini, aileni, halk sağlığını koru. Mecbur değilsen çıkma!” mesajı yer aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarının arkasında yer alan bilgilendirici otobüs giydirmelerinde de “Ellerinizi sık sık, sabun ve suyla en az 20 sn. yıkayın”, “Kalabalık yerlerde bulunmayın” , “Mümkün olduğunca yüz bölgenize dokunmayın” , “Yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar; mümkünse evden çıkmayın” , “Hasta kişilerden uzak durun”, “Hapşırırken, öksürürken ağzınızı mendiller kapayın” ifadeleri yer aldı.

Büyükşehir tarafından ayrıca vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla el broşürleri de hazırlandı. Renkli çizimler ve yazılar ile Koronavirüs’ten korunma yöntemleri ve yapılması gerekenler anlatıldı. “Sayılarla Korona’dan Korunma Kılavuzu” başlığı ile basılan broşürde, elleri yıkama süresinin 20 saniye, insanlarla güvenli mesafenin 1 metre ve hastalık riski olanların karantina süresinin ise 14 gün olduğu belirtildi.

‘Korona’ya Karşı 5 Kritik Koruma’da ise elleri sık sık sabunla yıkamak, öksürürken, hapşırırken ağzın mendille kapatılması gerektiği ile ellerle yüze dokunulmaması, öksüren, hapşıran, ateşi olan kişilerden uzak durulması ve hastalara 1 metreden fazla yaklaşılmaması gerektiği gibi bilgiler yer aldı.

Koronavirüs hakkındaki 5 doğru bilgi olarak ölüm oranının erkeklerde daha yüksek olduğu, yüksek tansiyon ve sigaranın riski artırdığı, 50 yaş altında ölüm oranının çok düşük olduğu, el yıkarken normal sabunun yeterli olduğu ve ev hayvanlarının virüsün yayılmasında bir etkisinin olmadığı belirtiliyor.

Kentin 5 noktasında yer alan ledli levhalarda 7 saniye şeklinde dönen “Suya Sabuna Dokunun” mesajları ile trafikte seyir halinde olan vatandaşlar da Koronavirüs hakkında bilgilendiriliyor.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
BÜYÜKŞEHİR'İN HALK PLAJLARI YAZA HAZIR
GÜNCEL

07 Haziran 2025 Cumartesi 10:18

BÜYÜKŞEHİR'İN HALK PLAJLARI YAZA HAZIR

10:18
BAŞKAN SEÇER'DEN ‘KURBAN BAYRAMI' MESAJI
GÜNCEL

05 Haziran 2025 Perşembe 15:06

BAŞKAN SEÇER'DEN ‘KURBAN BAYRAMI' MESAJI

15:06
BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, BELEDİYE PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI
GÜNCEL

05 Haziran 2025 Perşembe 14:52

BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, BELEDİYE PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Kurban Bayramı dolayısıyla belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaştı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen bayramlaşmada Başkan Boltaç, birlik ve dayanışma mesajı verdi.
14:52
BAŞKAN ALİ BOLTAÇ KURBAN PAZARI'NI ZİYARET ETTİ
09:45
TAŞTİ İÇERİSİNDE ÇEVRECİ HİZMET
GÜNCEL

05 Haziran 2025 Perşembe 09:43

TAŞTİ İÇERİSİNDE ÇEVRECİ HİZMET

09:43
TARSUS'TA DÜNYA BİSİKLET GÜNÜ KUTLANDI
GÜNCEL

05 Haziran 2025 Perşembe 09:35

TARSUS'TA DÜNYA BİSİKLET GÜNÜ KUTLANDI

09:35