::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR EĞİTİM ÖĞRETİMİ DESTEKLEME KURS MERKEZİ'NDEN ÖRNEK UYGULAMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin gençleri ücretsiz olarak üniversiteye hazırladığı Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri'ndeki öğretmenler örnek bir derse imza attı
BÜYÜKŞEHİR EĞİTİM ÖĞRETİMİ DESTEKLEME KURS MERKEZİ'NDEN ÖRNEK UYGULAMA
Haber Giriş:
21 Aralık 2019 Cumartesi 09:52

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri ücretsiz olarak üniversiteye hazırladığı Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ndeki öğretmenler örnek bir derse imza attı.

Öğretmenler,  günün ilk ders saatinde rutin derslerin dışına çıktı ve “Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanet” bildirisini, 8 ilçedeki 217 derslikte eş zamanlı olarak okudu.

Şiddetin sadece fiziksel şiddetle sınırlı olmadığının vurgulandığı bildiride, 4 bin 200 öğrenciye psikolojik, ekonomik, cinsel, sosyal şiddetin ne olduğu anlatıldı ve şiddet mağdurlarının nerelere başvurabilecekleri konusunda bilgi verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenlerinin hazırladığı ve öğrencilere ders olarak anlattığı “Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanet” bildirisinde öğrencileri bilgilendiren, uyaran, farkındalık yaratan bilgiler yer alıyor. Bildiride şiddet türleri şöyle anlatılıyor:

Psikolojik şiddet: Kişiliğini ve fikirlerini önemsememe, bağırma, lakap takma, surat asma, sürekli olarak emir yağdırma, davranışlarını sürekli kontrol etme, iş hayatında ve sosyal hayatta karşısına çıkan fırsatlara engel olma.

Cinsel şiddet: Kadını istemediği ve riskli, utanç verici şekilde cinsel ilişkiye zorlama, tecavüz, başkalarıyla birlikte cinsel ilişkiye zorlama, çocuk yaşta evlendirme, telefon, mektup, sosyal medya aracılığıyla cinsel içerikli davranışlara maruz kalma.

Sözel şiddet: Onur kırıcı, kaba ve küfürlü konuşma.

Ekonomik şiddet: Maddi kaynakları kadın için tehdit ya da yaptırım aracı olarak kullanma.

Sosyal şiddet: Bireyin kadın olduğu için ikinci sınıf görülmesi, toplumsal rollerinin kısıtlanması.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46