::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNİN COVID-19'A KARŞI MÜCADELESİ SÜRÜYOR

TARSUS'TA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ HERGÜN YÜZLERCE NOKTADA DEZENFEKTE ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİYOR
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNİN COVID-19'A KARŞI MÜCADELESİ SÜRÜYOR
Haber Giriş:
13 Nisan 2020 Pazartesi 09:18

Hemen hemen bütün ülkelerde görülmesinin ardından Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mücadele çalışmaları artan bir tempoyla devam ediyor.

 

Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde, tüm ilçe belediyelerinin katılımıyla kriz merkezi oluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yine tüm ilçelerde olduğu gibi Tarsus’ta da salgınla mücadele konusunda titiz bir çalışma yürütüyor.

 

Büyükşehir Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Mezarlık İşleri Birimi bünyesinde oluşturulan ekipler, geride kalan bir ay içerisinde kamuya açık binlerce noktada dezenfekte çalışması yaparken, özellikle mahallelerde muhtarlarla diyalog halinde hizmet üretmeye devam ediyorlar.

 

Kamu hizmet binalarında sürekli dezenfeksiyon

Büyükşehir ekipleri, başta Tarsus Kaymakamlık binası olmak üzere, diğer kamu binaları, sağlık merkezleri, banka şubeleri, cezaevi ve vatandaşların sıklıkla kullandığı yüzlerce noktada çalışma yürütüyor. Ekipler, kent ekonomisinin can damarlarından biri olan Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Hal’inde devamlı olarak dezenfekte çalışması yaparken, tüm uyarılara rağmen mesai saatleri içerisinde yoğunluk yaşanan PTT ana hizmet binasında da dezenfekte çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında PTT ve Polis hizmet araçları da dezenfekte edildi.

 

Toplu taşıma araçlarına dezenfektan  

Mersin Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında da salgına karşı hassas davranıyor. Bu kapsamda Büyükşehir toplu taşıma araçlarına dezenfektan konulurken, araçlarda tekli oturulması için boş koltuklara broşür asıldı. Büyükşehir toplu taşıma araçları, vatandaş sağlığı gözetilerek hergün düzenli şekilde dezenfekte ediliyor.

 

Yollar ilaçlı sularla sulanıyor

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi ekipleri tarafından da tanklarında dezenfekte sıvı bulunan iki arazöz aracılığıyla Tarsus kent merkezindeki tüm cadde ve bulvarlar sulanmaya devam ederken, çalışmalar kapsamında otobüs durakları ile mezbahana bölümünde de dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google