::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR, HAL KOMPLEKSİ'NDE DENETİM VE ÖNLEMLERİ ARTIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Vahap Seçer'in öncülüğünde Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri en üst düzeye çıkardı
BÜYÜKŞEHİR, HAL KOMPLEKSİ'NDE DENETİM VE ÖNLEMLERİ ARTIRDI
Haber Giriş:
27 Mart 2020 Cuma 10:00

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri en üst düzeye çıkardı.

Şehrin dört bir yanında dezenfeksiyon çalışması yapan ekipler, hem Mersin, hem de Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihtiyacında önemli bir yeri bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’nde de dezenfeksiyon çalışması yapıyor, çalışanları ve günü birlik olarak Hal’e gelenleri, Koronavirüs konusunda uyarıyor, korunma yöntemlerini anlatıyor.

Hal’e özel dezenfeksiyon ve temizlik programı hazırlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her gün yüzlerce ton meyve ve sebzenin işlendiği, on binlerce insanın girip çıktığı Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’ne özel bir dezenfeksiyon ve temizlik programı hazırladı. Bu kapsamda 1500 işyerinin dezenfeksiyon işlemi yapıldı, ortak kullanım alanlarında ise çalışmalar her gün devam ediyor.

Ekipler, hal işletmecileri ve çalışanlarının da görüşlerini alarak hazırladıkları çalışma programı kapsamında tüm komisyoncu dükkanlarını, ardiyeleri, depoları, yazıhaneleri, paketleme ve işleme tesislerini dezenfekte ediyor. Ekipler, ayrıca yemekhaneler, ibadethaneler, lokantalar, çay ocakları, toplantı salonları, idari binalar gibi toplu kullanım alanlarının da dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştiriyor. Hal çalışanlarına ve işletmecilere ayrıca Koronavirüs tedbirleri hakkında bilgi veriliyor.

Hal’e girenlerin ateşi ölçülüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ayrıca Toptancı Hali’nin araç ve yaya girişlerinin yapıldığı ana kapısında da ateş ölçümü yapıyor.

Zabıta desteğiyle Hal’e giren tüm araç ve yayaları kontrol noktasında durduran sağlık ekipleri, giriş yapan herkesin ateşini dijital cihaz ile ölçüyor. Ateşi normalin üzerinde seyredenler uyarılıyor ve sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. Hal’e günlük yaklaşık 5 bin araç giriş yapıyor. 

Hal, Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihtiyacını karşılamaya devam ediyor

Koronavirüs salgınına karşı “Evde Kal” çağrısına yurttaşların büyük kısmı uyuyor ve salgınla mücadelenin daha etkili yürütülmesine destek veriyor. Ancak her gün çalışmak zorunda olan meslekler de var. Bunların başında da meyve ve sebze işlemecileri, toptancıları ve sevkiyatçıları geliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi, senelerdir olduğu gibi bu zor günlerde de Türkiye’nin yaş meyve ve sebze ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

Paylaş:  Facebook Twitter Google