::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR İLE TOROSLAR'IN ETEKLERİ NERGİS KOKACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Nergis Soğanı Dağıtım Projesi”ni başlattı
BÜYÜKŞEHİR İLE TOROSLAR'IN ETEKLERİ NERGİS KOKACAK
Haber Giriş:
30 Eylül 2020 Çarşamba 09:22

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Nergis Soğanı Dağıtım Projesi”ni başlattı. Bu yıl 104 üreticiye dağıtılacak 200 bin nergis soğanının ilk etapta 115 bin 350 adedi, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’in de katılımıyla düzenlenen törenle Toroslar’ın 4 kırsal mahallesindeki 63 üreticiye ulaştırıldı. Başkan Seçer, proje kapsamında ilk yıl için gelir beklentisinin 180 bin lira olduğunu belirterek, “İkinci yıl bu iki katına çıkıyor. Üçüncü yıl dört katına çıkıyor. Bu şekilde iyi bir üretim kalemi. Toplam 63 üreticimiz bundan faydalanacak. Tarsus’ta da 41 üreticimize 85 bin soğan dağıtacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Tarım alanındaki destekleriyle üreticiyi doğduğu yerde doyurmak ve kırsal mahalleri cazip yaşam alanlarına dönüştürmek istediklerini vurgulayan Başkan Seçer, “Daha fazla üretim, daha fazla köylere rağbet olsun. İnsanlar doğduğu yerde doysun istiyoruz. Merkeze, şehre göç olmasın. Orada kalsın, orada üretsin. Ama sadece orada üretmekle kalmasın orada da yaşamını cazip hale getirelim. Bir sosyal alan olsun. Kadınların bir araya gelebileceği bir alan olsun. Çocukların oynayabileceği oyun parkları olsun. Köy dediğinizi böyle hayal edin” diye konuştu.

Başkan Seçer, hayatın her alanında kadınlara pozitif ayrımcılık sağladıklarını, bunu tarımsal üretime yaptıkları desteklerde de öncelediklerini belirterek, “Kadınlarımızın olduğu her yerde, topluma dönük, toplumun faydasına, kadınlarımızın yararına, onların hayatını kolaylaştıracak her türlü projeye destek olmaya Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hazırız. Bundan hiç imtina etmeyiz” ifadelerine yer verdi.

Mersinden Kadın Kooperatifi tarafından Darısekisi Mahallesi’ndeki üretim alanına dönüştürülecek eski okuldan söz eden Başkan Seçer, “Okul tahsis edildi. Mersinden Kadın Kooperatifi’nin ve bizlerin naçizane desteği ile kadınlarımızla beraber burada çok güzel işler yapacaklarını umut etmekten öte, canı gönülden inanıyorum” dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google