::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Büyükşehir'in Engelliler Dairesi, Kurdali Mahallesi'ne Konuk Oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı, Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi'ne konuk olarak, engelli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi.
Büyükşehir'in Engelliler Dairesi, Kurdali Mahallesi'ne Konuk Oldu
Haber Giriş:
05 Nisan 2018 Perşembe 06:50

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı, Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi’ne konuk olarak, engelli bireyler ve aileleri ile bir araya geldi.

Her ay rutin olarak mahalle ziyaretleri gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı uzman personelleri, bu seferki ziyaretlerini Kurdali Mahallesi’ne yaptı. Kurdali Mahalle kahvesinde engelli vatandaşlar ile bir araya gelen Engelliler Dairesi uzman personelleri, engelli bireylerin taleplerini, problemlerini ve sorunlarını dinledi.

Engelli bireyler ile yüz yüze buluşup, onların taleplerini dinleyen uzman personeller, ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Erişilebilirlik Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hakkında bilgi verirken, engelli haklarını da anlattı. Gerçekleştirilen programda engelli çocuklara sahip olan ailelerin, çocuklarıyla ilgili ortaya çıkan psiko-sosyal sorunlara da rehberlik yapmak hedeflendi. Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik gerçekleştirdiği faaliyetleri de anlatan uzman personeller, engelli hakları hakkındaki sorulara yanıt verdi.

Kurdali Mahalle Muhtarı Mahfuz Örenç, Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerini mahallesinde görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek,  “Ben başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıma ve Engelliler Dairesi Başkanlığı çalışanlarına bize bu fırsatı verdikleri için çok teşekkür ederim. Özellikle halkımızın, insanlarımızın talep ettikleri şey bu idi. Birebir yetkililerle görüşmektense mahallede onları ziyaret ederek, sorunlarını dinleyerek, hep biz onlara sormayalım, biraz da onlar bize sorma hakkına sahip olsunlar diye bu toplantıyı düzenleme gereği duydum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz bu konuda da yardımcı oldu ve kendilerine tekrar çok teşekkür ederim. İnanıyorum ki bundan sonra vatandaşlarımıza büyük yardımları olacak. Çünkü birebir görüşmek ayrı bir olay, uzaktan dinlemek farklı bir olay. Genelde bu insanlarımızın ihtiyacı olan akülü arabasıdır, tekerlekli sandalyesidir, gıda paketi yardımıdır veya Dosteli Market’ten yardım alabilmelerini sağlamak istiyorum. Çünkü bu insanların hiçbir şekilde çalışma imkânları yok. Dolayısıyla bir beklentileri var. Biz de umut ediyoruz ki bu saatten sonra engelli vatandaşlarımıza öncelik verilsin. Benim için engelliler çok önemli, o vatandaşlarımıza yardım edilsin istiyoruz. En azından kapı zillerini çalıp, halini hatırlarını sormaları onları mutlu eder. Onlar mutlu olunca mahalle de mutlu olur, Mahalle Muhtarı da haliyle mutlu olacaktır” dedi.

Kurdali Mahallesi’nde yaşayan engelli birey Gülseren Sürgel ise Büyükşehir Belediyesi’nin daha kendisine akülü araç hediye ettiğinden bahsederek, “Bana bir akülü araç hediye ettiniz. Çok teşekkür ederim. Akülü araç bizim can damarımız. 2 çocuğum var, keşke yıllar önce o çocuklarım doğduğunda olsaydı dedim. Çünkü çok zorluklar çekmiştim, o zaman olsaydı çocuklarıma kendim daha iyi bakardım. Allah razı olsun Belediyemizden. İnşallah bundan sonra da diğer arkadaşlarım da kavuşurlar akülü araçlarına. Çok memnunum, Allah bin kere razı olsun hepsinden” şeklinde konuştu.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google