::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ ARALIK AYI BİRİNCİ BİRLEŞİMİ TOPLANDI

SEÇER “İLK KOLTUĞA OTURDUĞUMDA KURUŞU ARARKEN 10 MİLYON LİRA VERMEYEN BANKA, ŞİMDİ TEMİNAT İSTEMEDEN 20 MİLYON VERDİ”
BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ ARALIK AYI BİRİNCİ BİRLEŞİMİ TOPLANDI
Haber Giriş:
11 Aralık 2019 Çarşamba 12:00

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısının birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te Mersin’e dair pek çok önemli konu gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinde yer alan toplumsal cinsiyet eşitliği, İmam Hatip Lisesi konusu, personel ve işçi çıkarma iddiaları, yeni logo, su fiyatlarında yapılan değişiklik, yakıt alımları ve borçlanma gibi gündemi ilgilendiren konular üzerinde sıklıkla duruldu.

Başkan Seçer, Meclis’te su fiyatlarındaki yeni yıl tarifesi hakkındaki eleştirilere yanıt verirken, “Pat diye su tarifelerinde değişiklik olmadı. Meclis’te pat diye bir şey olmaz. Öyle pat diye insanların gözünden kaçırma, bizim anlayışımızda böyle bir şey yok. Yeni tarifeye karşı olmak başka bir şeydir. Bu tarifeleri oldu bittiye getirmek, halkın gözünden kaçırmak gibi bir yaklaşım içerisinde olmak başka bir şeydir. Bunu kesinlikle reddediyorum. Böyle bir şey söz konusu değil” dedi.  Oylamanın ardından madde kabul edilmedi.

Belediyenin borçları ve aldıkları kredilerden de bahseden Başkan Seçer, “İlk koltuğa oturduğumda kuruşu ararken, 10 milyon lira vermeyen banka şimdi 20 milyon lirayı getirip, bana teminat istemeden verdi. 100 milyon lira da kredi açıyor” dedi. Meclis’ten aldığı 165 milyon liralık borçlanma yetkisi çerçevesinde İller Bankası’ndan 75 milyon liralık teminat mektubu aldığını ve bankalarla diyaloğunu anlatan Seçer, “Lütfen gerisini de verin dedim. Bu bana yetmez. Dediler ki daha sonraya. Şimdi onun da çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah bu hafta içerisinde de vereceklerinin sözünü aldım” diye konuştu.

Seçer, en çok mesailerini alan konunun personelle yollarını ayırma meselesi olduğunu ifade ederek, “Biz yönetime gelir gelmez, son 6 ayda işe giren bütün personelle yollarımızı ayırdık. Hiçbir parti ayrımı yapmaksızın yaptık bunu. Neden? Siyasi etik gereği. Allah ömür verir, tekrar partim beni aday yapar, 2024 seçimlerinden 6 ay önce, dramatik rakamlı eleman alırsam, gelin karşıma dikilin. Bunu ahlaki bulmam. Ben işten çıkartılanları söylüyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı toplu sözleşmeyle ilgili değerlendirmeler yapan Seçer, “Son yıllarda, partili partisiz ayrımı olmadan, hepimizin ortak kaygısı var. Aile içi şiddet artıyor. Çocuğa, kadına, sokakta, aile içinde birçok olumsuz durumlarla karşılaşıyoruz. Biz burada toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışıyla hem eşit işe eşit ücret, hem de arkadaşlarımızın da söylediği gibi aile içinde kadına ve çocuğa şiddet uygulayan personelle kesinlikle yollarımızı ayırmak istiyoruz. Burada temel felsefemiz, acaba şiddete karşı mücadelede biz de caydırıcı bir hüküm getirebilir miyiz?” dedi.

Meclis’te yeni logo konusu tekrar gündeme geldi ve Başkan Seçer, “Ben önümüzdeki günlerde bir tanıtım yapacağım. Meclis’e tam olgunlaşmadığı için getirmiyorum. Sizlerle görüştüm olumlu bakanınız oldu, olumsuz bakanınız oldu. Bir olgunlaştıralım. Kamuoyuna bir sunum yapayım, basın tekrar bunu bir tartışsın. Ocak Meclisi’ne getirelim, Ocak Meclisi’nde kabul edilirse bu logo ile devam edelim” dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google