::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLER İLE FİDAN DİKMEK İÇİN KOLLARI SIVADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Geleceğe Nefes Ol” sloganıyla düzenlenen ve yurt genelinde gerçekleştirilen 11 milyon fidan kampanyasına ortak oldu
BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLER İLE FİDAN DİKMEK İÇİN KOLLARI SIVADI
Haber Giriş:
14 Kasım 2019 Perşembe 08:50

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Geleceğe Nefes Ol” sloganıyla düzenlenen ve yurt genelinde gerçekleştirilen 11 milyon fidan kampanyasına ortak oldu. Büyükşehir’in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ne devam eden öğrenciler bulundukları ilçelerde fidan dikimi gerçekleştirirken, Park ve Bahçeler Dairesi ile Mezarlıklar Dairesi ekipleri de öğrencilerle birlikte Güneykent Mezarlığı’nı yeşillendirdi.

Amaç doğa sevgisini artırmak

Ülkemizde doğa sevgisini arttırmak, toplumun her kesiminin çevreye olan duyarlılığını geliştirmek, orman yangınları sonucunda zarar gören alanları yeniden yeşile dönüştürmek için ülke genelinde 11 Kasım’da saat 11:11’de 11 milyon fidan doğayla buluştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri de kampanyaya katıldı. Mersin merkez şube olmak üzere tüm ilçe kurs merkezlerinde eğitim gören 4 bin 200 öğrenciden 1000’i ve 100 öğretmen, TEMA’nın desteğiyle “Geleceğe Nefes Ol” projesi kapsamında birer fidan dikerek, yarınlara nefes oldu.

Güneykent Mezarlığı’nda da fidan dikildi

Toplumun her kesiminden vatandaşın, sivil toplum kuruluşlarının, öğrencilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının aynı anda fidan diktiği kampanyada, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Hayrullah Yücesoy, Güneykent Mezarlığı’nda fidan dikmek için Hüseyin Güvercin Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

Yurt genelinde aynı anda fidan dikiminin gerçekleştiği günde öğrenciler, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin yardımıyla fidanların ekimini gerçekleştirdi. Mezarlıklar Dairesi Başkanı Hayrullah Yücesoy, öğrencilerle birlikte fidanları ekerek, can suyu verdi.

Çocuklar “Doğayı Sev Yeşili Koru” dedi

Fidanları dikmek için kolları sıvayan öğrencilerden Nehir Dedeoğlu, “Biz buraya fidan dikmek için geldik. Fidanlar bizim geleceğimizi ve neslimizi belirleyecek. Fidanlar bizim için önemli. Doğayı sev, yeşili koru” dedi.

Ağaçları korumanın geleceği korumak olduğunu belirten İlknur Taşkın ise “Ağaçlarımızı korumazsak, oksijenimiz olmaz, oksijenimiz olmazsa biz gelecek nesillere aktaramayız ve çok çabuk yaşamımızı yitirebiliriz. Ağaçlar bizim oksijen kaynağımız. Fidanlar bizim geleceğimiz için çok önemli, doğamızı süslüyorlar, doğayı sevmeliyiz” diye konuştu.

“Geleceğe bir umut bırakmalıyız”

Fidan dikimi kampanyasıyla farkındalıkları artan öğrencilerden Efe Mersoy, “Buraya ne için geldim, fidan dikmek için. Bencil düşünmemeliyiz. Yeni nesli düşünmeliyiz çünkü yeni nesle de oksijen gerekir. Herkese oksijen gerekir ve doğamızı korumak için geldik. Bu kargaşada ve bu yoksullukta ağaçlarımızı yalnız bırakmamalıyız ve fidan dikip geleceğimize bir umut bırakmalıyız” dedi.

Öğrencilerden Vahap Seçer’e teşekkür

“Geleceğe Nefes Ol” sloganıyla yola çıkılan 81 ilde 11 milyon fidan dikim kampanyası ile toplum duyarlılığının artırılması hedefleniyor. Öğrenciler, doğayı yeşillendirip, geleceğe nefes olmak için fidanlarını ekerken, hep bir ağızdan “Doğayı sev, yeşili koru” dedi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google