::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR, ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatan savunması uğruna canlarını seve seve feda eden Şehitlerimizin kabristanlarının bakım ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor
BÜYÜKŞEHİR, ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR
Haber Giriş:
16 Eylül 2020 Çarşamba 10:38

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatan savunması uğruna canlarını seve seve feda eden Şehitlerimizin kabristanlarının bakım ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

 

Geçtiğimiz 8 Ocak tarihinde Suriye’de “Barış Pınarı Harekatı” sırasında terör unsurlarının düzenlediği hain bombalı araç saldırısında 27 yaşında iken Şehit düşen İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Köse’nin, Tarsus’a bağlı Taşobası Mahalle mezarlığında bulunan kabristanında Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü mezarlık birimi ekipleri tarafından çevre düzenleme çalışması gerçekleştirildi.

 

Ailesinin bilgisi dahilinde yapılan çalışmalarda Şehit mezarının çevresinde kilitli parke taş döşeme işlemi yapıldı. Titiz bir şekilde yürütülen çalışmalar kapsamında Büyükşehir ekipleri, Şehit kabristanının çevre düzenlemesini yapıp, tel korkuluklar diktiler ve çiçeklik alanı oluşturdular.

 

AİLENİN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİK

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Şehit ailesinin isteği ve bilgisi dahilinde mezarlık düzenleme çalışmasını yürüttüklerini söyledi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in konuya oldukça duyarlı olduğunu kaydeden Ali Boltaç, “Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer, Şehit kabristanlarının bakımı ve Şehit ailelerimizin ziyaret edilmesi konusunda oldukça duyarlı.  Bu doğrultuda Büyükşehir olarak, vatan savunması uğruna canlarını seve seve veren Şehitlerimizin bizlere emanetleri olan ailelerini sık sık ziyaret ediyoruz. Ayrıca başta Tarsus Şehitliği olmak üzere, diğer mahalle mezarlıklarında bulunan Şehitlerimizin de kabristanlarının bakımlarını yapıyoruz.

 

Geçtiğimiz günlerde Kurtuluş Savaşı sırasında örnek bir kahramanlık sergileyen Jandarma Süvari Çavuş Veli Öz’ün Çukurbağ mezarlığında yer alan ve kötü durumda bulunan kabristanını da kapsamlı bakımdan geçirdik.

 

Şimdi de Şehidimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Köse’nin mezarının çevre düzenlemesini yaptık. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şuhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google