::
29 Mart 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS'TA SEL SULARININ ZARAR VERDİĞİ NOKTALARA ANINDA MÜDAHALE ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'ta şiddetli yağış sonrasında yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için tüm ekipleriyle seferber oldu. Kent merkezlerinde yaşanan sıkıntılara anında müdahale eden Büyükşehir ekipleri, ova mahallelerde de vatandaşların sorunlarına merhem oldu.
BÜYÜKŞEHİR, TARSUS'TA SEL SULARININ ZARAR VERDİĞİ NOKTALARA ANINDA MÜDAHALE ETTİ
Haber Giriş:
10 Ocak 2020 Cuma 11:37

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta şiddetli yağış sonrasında yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için tüm ekipleriyle seferber oldu. Kent merkezlerinde yaşanan sıkıntılara anında müdahale eden Büyükşehir ekipleri, ova mahallelerde de vatandaşların sorunlarına merhem oldu.

bölgede çalışma yapan Büyükşehir ekipleri, DSİ’ye ait iş makinalarının da kullanıldığı bölgede yapılan hafriyat çalışmasına ekip ve personel desteği verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelinde etkili olan sağanak yağış ve yükseklerde yağan karın olumsuzluklarını gidermek adına canla başla çalışmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde sorun olan bölgelere ivedilikle müdahale ederken, Tarsus’un ova bölgesinde yer alan ve DSİ’ye ait olan sulama kanalında suyun aşırı yükselmesinden dolayı oluşan taşkın ve iki noktadaki yarılmalara anında müdahale etti. Yaşanan taşkın nedeniyle binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

DSİ ekipleriyle koordineli çalışan Büyükşehir ekipleri, Mantaş ile Yeniçay Mahallelerini bağlayan köprü yanında oluşan ve Köle Musalı Kuşaklama Hattı olarak adlandırılan kanaldaki iki ayrı taşkın ve yarılmanın kapanması için iş makinaları, kamyon ve personel desteği verdi.

Suların oldukça yükseldiği ve yerleşim yerlerini tehdit ettiği bölgede 10 belediye otobüsü, vatandaşların olası tahliyeleri için hazır bekletildi.

Büyükşehir ekipleri, son iki günlük çalışmaları kapsamında Çamlıyayla ve Tarsus’un yüksek mahallelerinde karla mücadele ve tuzlama çalışması yaparken, heyelan yaşanan bazı noktalarda da çalışma yaparak, yolları trafiğe açtı. Büyükşehir ekipleri, yaşanan taşkınlar nedeniyle kaldıkları çadırlar sular altında kalan tarım işçilerinin kent merkezine tahliyesini yaparken, bu kişilere sıcak çorba, su, çay ve yemek dağıtımı da gerçekleştirdi

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 10:14

MAHMUT TAT ''TARSUS İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

Cumhur İttifakı Tarsus Belediye Başkan adayı inşaat mühendisi Mahmut Tat, seçimi kazandıkları takdirde yapacağı ilk işi söyledi
10:14
SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK
GÜNCEL

27 Mart 2024 Çarşamba 09:56

SOYDAN İLE TAT FERAHİM ŞALVUZ VE ATATÜRK

MAHALLESİ'NDE VATANDAŞLARLA KUCAKLAŞTI,BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
09:56
MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ
GÜNCEL

25 Mart 2024 Pazartesi 11:29

MAHMUT TAT'TAN ESNAF ZİYARETİ

11:29