::
28 Mart 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜKŞEHİR, YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

KURS MERKEZİ ÖĞRETMENLERİNDEN ÖĞRENCİLERE: “KAYGIYI AZALTIN, MOTİVASYONU YÜKSEK TUTUN”
BÜYÜKŞEHİR, YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU
Haber Giriş:
25 Haziran 2020 Perşembe 12:16

ÖĞRETMENLER, YKS ÖNCESİ AİLELERE DE ÖNERİLERDE BULUNDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin öğretmenleri, hafta sonu yapılacak YKS’ye girecek öğrencilere yönelik motivasyon söyleşisi gerçekleştirdi. Öğrencilerden sınav kaygılarını yenmelerini isteyen öğretmenler, hem sınav anında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı, hem de ailelere tavsiyelerde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 27-28 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilere yönelik kaygıyı önleyici motivasyon söyleşisi gerçekleştirdi. Rehber öğretmenler, salgın süreci boyunca evde kalarak ders çalışan öğrencilerin sınav öncesi artan kaygılarını yenmelerinin önemli olduğunu vurguladı. Sınav kaygısının üstesinden nasıl gelineceği konusunda öğrencilere önerilerde bulunan öğretmenler, dikkat etmeleri gereken noktaların altını çizerken, ailelere de tavsiyelerde bulundu.

“Bazı gençler sınavdan çok sonuca odaklanıyor”

Söyleşi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Aydıncık Şubesi rehber öğretmeni Mehlike Çalışkan Uzun ile Merkez Şube Öğretmeni Özlem Özkan tarafından gerçekleştirildi.

Sınav tarihi yaklaştıkça öğrencilerde artan kaygının aslında var olmayan olumsuz düşünceler yarattığını söyleyen Mehlike Çalışkan Yıldırım, “Bazı gençler, sınavdan çok sonuca odaklanıyor, durumu felaketleştirebiliyor. Felaket senaryoları maalesef kaygıyı yükseltiyor” dedi. 

Özkan: “Öğrencilerin felaket senaryolarından çıkmaları gerekiyor”

Özlem Özkan ise öğrencilerin kaygıyı artırıcı, gerçekçi olmayan düşüncelerini işlevsel düşünceler ile değiştirmeleri halinde başarıyı yakalayacaklarını belirterek, pandemi sürecinde çok fazla belirsizlik yaşandığını ifade etti. Özkan, “Öğrencilerin felaket senaryolarından çıkmaları gerekiyor. Süreç bize bazı handikaplar getirdi ama bu süreç herkes için geçerli. Öğrenciler bunu kişiselleştirmemeli” diye konuştu.

Öğrencilerin kaygı seviyesinde ailenin rolü

Sınav öncesi çocukların özellikle ailelerine karşı sorumluluk hissettiklerini söyleyen Özlem Özkan, “Aile bu noktada çok önemli çünkü öğrenci aileye karşı yüksek bir sorumluluk hissediyor. Ailesine karşı kendini borçlu hissediyor. Bu noktada ailenin sınava karşı tutumu, sınava yüklediği anlam ve bunu çocuğuna yansıtışına bakmak gerekiyor. Aileler bu gibi durumlarda çocuklarından çok fazla beklenti içine girmemeli. Aile öğrencisini iyi tanımalı. Aile çocuğuna her zaman güven duyduğunu hissettirmeli, olumlu geri bildirimler vermeli” ifadelerine yer verdi.

Sınav anında öğrenciler nelere dikkat etmeli?

Sınav öncesi öğrencinin beslenmeden uyku düzenine kadar aynı rutini uygulaması gerektiğinin önemine değinen Özlem Özkan, şu ifadelere yer verdi:

“Öğrenciler, sınava başladıklarında denemelerde hangi sırayla ilerliyorlarsa yine aynı sırada ilerlemeli. Farklı bir metot kullanmaları süre açısından onlara dezavantaj yaratabilir. Sorularla inatlaşmasınlar. Takıldıkları soruları daire içine alıp kalan zamanda o soruya tekrar bir şans verebilirler. Sınavda zor sorular olacaktır ve üst üste gelebilir. Bu öğrencilerin motivasyonunu bozmasın. Öğrenciler, kitapçığa göz gezdirirken, soruları görmüş oluyor. Aralarından çerez soruları seçip, onları çözüp, motivasyonlarını yükseltebilirler.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU
KÜLTÜR - EĞİTİM

06 Aralık 2023 Çarşamba 11:30

NİHAYET KÜLTÜR MERKEZİNE NEŞTER VURULDU

Sürekli yayınlarımızdan sonra 5 yıldır kaderiyle başbaşa ve can çekişen hasta gibi atıl bırakılan ve gözgörgüsü olan 75.Yıl Kültür Kültür Merkezine nihayet Tarsus Belediyesince neşter vurularak tadilat işlemleri başlatıldı.
11:30
Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır
KÜLTÜR - EĞİTİM

07 Kasım 2023 Salı 17:46

Mersin ''2. Uluslararası Tarsus Festivali'ne Hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra' teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı' teması ile gerçekleştirilecek
17:46