::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇAMLIYAYLA'NIN EL EMEĞİ GÖZ NURU İĞNE OYALARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin İlmek İlmek Sanat ve Kadın İğne Oyası ve Resim Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Üreterek aile ekonomisine katkı sağlayan kadınlar tarafından yapılan birbirinden güzel iğne oyaları ve yağlı boya tablolar görücüye çıktı.
ÇAMLIYAYLA'NIN EL EMEĞİ GÖZ NURU İĞNE OYALARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Haber Giriş:
01 Ekim 2018 Pazartesi 11:39

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İlmek İlmek Sanat ve Kadın İğne Oyası ve Resim Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Üreterek aile ekonomisine katkı sağlayan kadınlar tarafından yapılan birbirinden güzel iğne oyaları ve yağlı boya tablolar görücüye çıktı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Taş Bina ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası binası arasında gerçekleştirilen serginin açılışına Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Çamlıyayla Kaymakamı Orçun Cüneyt Zor, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su MHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Ali Rıza Genç, Çamlıyayla İlçe Kadın Kolları yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

 

İğne oyası tablolar büyük ilgi gördü

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın destekleri ile açılan sergide ev hanımları işledikleri iğne oyalarını satarak para kazanıyor ve aile bütçesine katkı sağlıyor. Kadınların üretime katılmaları ve ekonomik anlamda özgürleşmelerini sağlamak adına son derece önemli olan sergide iğne oyalarının yanı sıra yağlı boya tablolar da yer alıyor.

 

Canan Gür, Dubravka Yılmaz, Fatma Tepebağlı, Hatice Atay, Emine Güleçoğlu ve Hatice Eker tarafından yapılan iğne oyası ile yapılmış yüzlerce eser, 21 iğne oyası tablo, 4 tel kırma tablo ve 20 yağlı boya tablo görücüye çıktı. Yoğun ile gören sergide gelin tacından yazma oyasına, kolyeden, küpeye kadar çok sayıda iğne oyası mevcut.

 

Açılış sonrası iğne oyası stantlarını gezerek bilgi alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal, “Bu sergiyi Çamlıyayla Belediyesi ile birlikte yapıyoruz. Bayanlarımız bu sergi ile yaptığı el emeği göz nuru oyalarını satma olanağı buluyorlar. Bu vesile ile aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar. Zaten Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz iğne oyası yapan kadınlara uzun yıllardır destek veriyor. Bu sergilerle hem Çamlıyaylalı kadın üreticilerimizin oyaları tanıtılıyor hem de merkezde yaşayan vatandaşlar Çamlıyaylalı kadınların ürettiği iğne oyalarını tanıma imkanı buluyorlar” dedi.

 

“İğne ile kuyu kazmak gibi bir şey”

 

İğne oyası sergisinde işlediği oyalar ile yerini alan Hatice Atay, “Ben yıllardır iğne oyası işi yapıyorum ve yıllardır da sergi yapıyoruz. Üç arkadaşımla birleştik ve sergi açalım dedik. Çamlıyayla’da sergi yapıyoruz ama işlerimizi, emeklerimizi kimseye gösteremiyoruz. Büyükşehir Belediyemizden yardım istedik. Sağ olsun Büyükşehir belediyemiz de bize destek verdi. Bu sergiyi vatandaşımızın ayağına kadar getirmiş olduk. Bir yıldır bu sergi için çalışıyoruz. Bu iş zaten çok emek isteyen bir iş. İğne ile kuyu kazmak gibi bir şey. Ama vatandaşlardan yoğun ilgi var ve iğne oyasını zaten takı olarak çok beğenerek alıyorlar. Bize bu fırsatı verip, karşılıksız olarak arkamızda duran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Stantları gezen vatandaşlardan bazıları iğne oyası satın alırken bazıları da yapım aşamasından tüyolar aldı. Valisi Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha Su’da stantları tek tek gezerek alışveriş yaptı. Yapımı oldukça zor olan ve zaman alan iğne oyalarının görücüye çıktığı sergi 29 Eylül’e kadar sürecek.(kaynak:Mersin Büyükşehir Belediyesi)

 

 

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google