::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Can'lardan Hızır'a Davet

Tüm canları ve dostlarımızı Hızır Soframıza lokmalarımızı birlikte paylaşmaya davet ediyoruz.
Can'lardan Hızır'a Davet
Haber Giriş:
10 Şubat 2017 Cuma 09:10

Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut,  sayman  Ali Karakuzu, yönetim kurulu üyesi Meryem Arpacı,Kadın Kolları başkanı Elife Cengiz, Medine Kurnaz, Gülnaz Kılıç ve Nurten Turgut, gazetemizi ziyaret etti.

Yazı işleri Müdürümüz Ahmet Can Erdoğan’la görüşen Alevi Kültür Dernekleri  Tarsus şube başkanı Erdal Turgut, ‘’tüm gönül dostlarımıza bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

14-15-16 Şubat tarihlerinde tutacağımız  Hızır Oruçlarının ardından Tarsus Cem evimizde  Hızır Cem’i gerçekleştirilecek.

 

Bu 3 günde  cem evimizde niyetlerimizi açıp,lokma dağıtacağız. Tüm canları ve dostlarımızı Hızır Soframıza lokmalarımızı birlikte paylaşmaya davet ediyoruz.Hızır kardeşliktir. Paylaşmaktır, huzurdur, candır. Hızır bereketin sembolüdür. Hızır darda olanlara yardımcı olur. Allah onu darda kalan kullarına destek olsun diye görevlendirmiştir. Hızır darda olan insanlara yardım eli uzatan büyük bir nebidir. Gönül dostlarımızı da  bekleriz.Sofralarımızı da  paylaşmak isteriz. Kardeşliğimizi ve dayanışmamızı ve bu ruhu geliştirmemiz için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım.’’diye konuştu.

Gazetemiz Yazı İşleri müdürü Ahmet Can Erdoğan da nezaketinden dolayı  başkan Turgut’a teşekkür etti.

Erdoğan,’’Bu Hızır gününde bu lokmaların kabul olmasını diliyorum.

Bu Hızır gününde oruç tutan bütün kardeşlerimizin oruçlarının kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.’’dedi.

Paylaş:  Facebook Twitter Google