::
20 Nisan 2024 Cumartesi

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CEREBRAL PALSY HASTASI FURKAN ARTIK DAHA MUTLU

FURKAN, BÜYÜKŞEHİR'İN SPOR VE FİTNESS KURSUYLA ARTIK DAHA KOLAY YÜRÜYOR
CEREBRAL PALSY HASTASI FURKAN ARTIK DAHA MUTLU
Haber Giriş:
07 Eylül 2019 Cumartesi 09:17

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi, fiziksel ve zihinsel engeli bulunan bireylerin umudu olmaya devam ediyor

Verdikleri kurslar ve düzenledikleri faaliyetler ile engelli bireylerin hayata daha sıkı tutunmalarını sağlayan ve onlara özgüven aşılayan merkez sayesinde birçok genç artık hem daha sosyal bireyler haline geliyor, hem de günlük fiziksel spor ihtiyaçlarını karşılıyor.

Fiziksel ve zihinsel engeli bulunan, aynı zamanda da görmede problem yaşayan 23 yaşındaki Furkan Kurt da bu bireylerden biri. Cerebral palsy, yani duruş ve yürüyüş bozukluğu bulunan 23 yaşındaki Furkan Kurt, yüzde 80 engelli bir birey. Yaklaşık 8 aydır Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki spor ve fitness kursundan faydalanan Furkan, kursa başlamadan önce duruş ve yürüyüş bozukluğunun yanı sıra hareketsizlikten dolayı kilo sorunu da yaşıyordu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki spor ve fitness kursuna 8 aydır devam eden Furkan, artık daha dik duruyor ve yürümede problem yaşamıyor.

Furkan, merkez sayesinde hem daha sosyal bir birey haline geldi, hem de spor kursu sayesinde kilo verip, kendisine daha sağlıklı bir yaşam şekli belirledi. Kurs sayesinde Furkan’ın duruş ve yürüme bozukluğu da çok düşük seviyelere geriledi.

Yaptığı araştırmadan sonra çocuğunun bu merkezden faydalanabileceğini öğrenen anne Zeliha Kurt sayesinde Furkan kursa kaydoldu. Oğlu ile birlikte sürekli kurslara gelen anne Zeliha Hanım, oğlunu yalnız bırakmıyor ve kurslar devam ettiği sürece oğlunun da kendisinin de merkeze severek gelmeye devam edeceğini söylüyor.

Furkan, kursta yürüme bandına biniyor, bisiklet sürüyor, omuz ve göğüs kaslarını çalıştıran aletler kullanıyor. Omuzlarına ve duruş bozukluğunu gidermeye yönelik aletlerden kullanan Furkan, kamburunu iyileştirmeye yönelik spor hareketleri yapıyor ve ayrıca kilo vermek için de beslenmesine çok dikkat ediyor. Merkezde fitness antrenörü olarak görev yapan Ali Yalçıntekin’in verdiği beslenme önerilerine da fazlasıyla dikkat eden Furkan, kursa başladığı günden bu yana 10 kilo verdi.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni ve aynı zamanda Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde fitness antrenörü olarak görev yapan Ali Yalçıntekin, Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde engelli bireylere dersler verdiklerini anlatarak, “Dersler fiziksel özelliklere göre değişiyor. Bazı çocuklarımızın kilo problemi var. Onların daha iyi, daha sağlıklı hayat yaşamaları için çocuklarımızla çeşitli sportif etkinlikler yapıyoruz. Furkan da bu çocuklarımızdan, öğrencilerimizden bir tanesi. Furkan tesisimizde spor yapmaya 8 ay önce başladı. Furkan buraya geldiğinde 77-78 kiloydu. Şu an Furkan’ın kilosu 63 kiloya düştü. Aynı zamanda Furkan’da fiziksel olarak duruş bozukluğu vardı. Küçüklüğünden beri Furkan öne eğik olarak yürüyordu. Şimdi Furkan bu duruş bozukluğunu yenmeye başladı. Daha dik ve kendine güvenli bir şekilde yürümeye başladı” dedi.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google
Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret
SAĞLIK

29 Eylül 2023 Cuma 13:28

Başhekim Direk'den TSO'ya ziyaret

13:28
PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE
SAĞLIK

22 Şubat 2023 Çarşamba 19:21

PROF.DR DENİZ ULAŞ'DAN ÜCRETSİZ MUAYENE

19:21
TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ
SAĞLIK

29 Aralık 2022 Perşembe 13:30

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENDİ

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU YAPILDI
13:30
YENİ TARSUS DEVLET HASTANESİNE ANJİYO ÜNİTESİ
16:47
Acehan'dan Organ ve Doku Bağışı Haftası mesajı
11:17