::
19 Nisan 2024 Cuma

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP Meclis Üyelerinden TSO İle TBB'ye Ziyaret

CHP Tarsus Belediye Meclis üyeleri Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
CHP Meclis Üyelerinden TSO İle TBB'ye Ziyaret
Haber Giriş:
19 Ağustos 2016 Cuma 09:10

CHP Tarsus Belediye Meclis üyeleri Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre 

Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, ziyaretten dolayı mutlu olduklarını, Ülkemizde son dönemlerde yaşanan tatsız olaylar karşısında Siyasi Partilerimizin ortak tavır almalarının önemine dikkat çekti.

Odamızda da demokrasi ve milli iradeye sahip çıktığını belirtti.

CHP Grubu adına söz alan Ali Şanlı da Tarsus nezdinde Demokrasiye ve Milli İradeye sahip çıkılmasının takdir edilecek düzeyde olduğunu, bu noktada da iktisadi teşekkülleri ziyaret ederek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapmayı amaçladıklarını, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının da net ve dik duruşunun gurur verici boyutta olduğunu ifade etti.

 

-Tarsus Ticaret Borsasını ziyaret-

 

Tarsus Belediyesi CHP Meclis üyeleri Ali Şanlı, Ali Uyan,Çetin Uzabacı ve Mahmut Gücenmez,daha sonra  Tarsus Ticaret Borsasına ziyarette bulundu.

 

 

Tarsus Ticaret Borsası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Murat Kaya ve Yönetim Kurulu tarafından karşılanan heyet,  15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Tarsus Ticaret Borsasının Demokrasinin ve Milli İradenin yanında durarak sergilediği tutumun örnek olduğu ve bu şekilde davranan STK, dernek ve odalara heyet olarak ziyaretlere devam edeceklerini ifade ettiler.

Tarsus Belediyesi CHP Meclis üyesi  Ali Şanlı, "15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi bir dönüm noktasıdır.Bir musibet bin nasihatten iyidir. Darbe girişiminin olduğu gün ve ardından milletimizce ve sizler gibi kurumların verdiği tepki milli birlik ve beraberlik ruhumuzu yeniden ateşledi"  diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; " Darbe girişimi sonrası Demokratik duruşunu sergileyen kuruluşları ziyaret ederek sizlere teşekkür etmek istedik. O günden sonra Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak olarak vücut bulan Türkiye- Bir musibet bin nasihatten iyidir- diyerek daha refah ve güzel bir gelecek için birlik ve beraberliği, demokrasiyi seçti. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu Başkanlığında  29 Temmuz da Taksimde  gerçekleşen  mitinginde Başkanımız Birlik ve Beraberlik çağrısında bulunmuş, demokrasinin hukukundan vazgeçilmeyeceğini , ortak akılda buluşarak ayrı gayrının olmadığını mitingde manifesto ile deklare etti.Bizlerde aynı düşüncelerle yola çıkarak sizlerin gösterdiği duruşu önemsiyoruz .Mevzu bahis Vatan ise gerisi teferruattır." dedi.

Başkan Murat Kaya Tarsus Belediyesi CHP meclis üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminde bulanan hainler için hain kelimesi hafif kalmaktadır.Allah bir daha Türk Milletine böyle bir ihaneti yaşatmasın.Hepimiz televizyonlarımızda  izledik, yaşlı bir amcaya O gün neden sokağa çıktın diye soran muhabire yaşlı amcanın cevabı gayet netti." Torunlarımın İstikbali için." Büyük bir badire atlattık, uçurumun kenarından döndük. O güne ilk tepkiyi gösteren sivil kuruluş TOBB'ydi.Böyle bir camianın içinde olmaktan gurur duyuyoruz. Evet, toplum biraz gerilmişti, bir kutuplaşma yaşanıyordu ancak 15 Temmuz gecesi ile ve ardından Türk Milletinin gösterdiği duruş, bütün siyasi partilerin kenetlenmesi işte beklenilen, arzulanan buydu.Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 29 Temmuzda açıkladığı manifestoyu kabul etmemek mümkün değil.Hangi görüş, hangi siyasi düşüncede olursa olsun Türk Milleti kavga siyasetini artık istemiyor. Görüyoruz ki, artık bütün siyasilerde bu anlayış içerisinde. Önemli olan bundan sonra, suçlunun cezasını bir an evvel çekmesi.Ancak, kurunun yanında yaşı iyi ayırmak gerekiyor.Toplum barış istiyor, dayanışma içinde olmak istiyor. Evet siyasiler siyasetini yapacak hizmetlerini halka kavga siyaseti yapmadan anlatacak.Vatandaş demokratik hakkını kullanarak seçimini yapacaktır.

Belediye meclisimizdeki grubunuz olarak çok yerinde bir karar almışsınız. Teşekkür ederiz.Farklı düşüncelere, fikirlere sahip olsak da bir araya gelmeliyiz, birbirimiz dinlemeliyiz, Artık düşüncelerimize , fikirlerimize saygı duymayı öğrenmeliyiz." diyen Borsa Başkanı Murat Kaya, tekrar bu anlamlı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Paylaş:  Facebook Twitter Google